otohaber_logo
Haberler
Goodyear'ın SUV Lastikleri
SUV segmentindeki pazarın gitgide büyüyor olması markaların da ürünlerini bu yöne çevirmesine neden oldu. Biz de Goodyear’ın 4x4 araçlar için geliştirdiği “trend ayakkabıları” incelemek üzere Portekiz’in güneyi Algarve’a gittik.
Goodyear'ın SUV Lastikleri

Hangi pazarda artış varsa altyapı sağlayıcıları, yedek parça ve diğer sektörlerdeki üretim de otomatikman oraya kayar. Tıpkı otomotiv sektöründe olduğu gibi... Son dönemin moda sınıfları SUV ve Crossover'ların büyüyen boylarına paralel boy atan lastik ölçüleri de var. İşte Goodyear da bu talebi cevaplandırarak, tüketim yönünden yakıt ekonomisine katkı sağlayan, frenleme performansında güvenliğe göz kırpan bir 4x4 ailesi geliştirmiş.

Öncelikle moda segmentin trend 4x4'ü Range Rover Evoque ile bol tozlu, topraklı, birazı da asfalttan oluşan yaklaşık 80 km'lik bir test parkurunu tamamladık. "Lastik sesini duyabiliyor muyuz" derken Evoque'un arka kısmından gelen çıtırtılar haricinde pek izole bir sürüş vardı. Yol tutuş ve performans konusunda referans olabilecek modellerden olan Evoque'un Goodyear EfficientGrip SUV ile uyumundan, yola daha da iyi tutunan bir sinerji oluşmuş.

Son 9 yıldır Goodyear'ın üretim adetlerinde yükselişe geçen 4x4 lastiklerinde 16 ve 17 inç'in artık standart olduğuna dikkat çekildi. 20 inç'e kadar SUV lastikleri ürettiklerini ifade eden marka yetkilileri, düşük sürtünme katsayısıyla tüketime de olumlu katkı sağlandığını ifade ettiler. Tabii bizim tüketim değerlerini inceleme veya test edebilme şansımız olmadığı için, markanın ölçümlerini doğru kabul ediyoruz. Markanın model yelpazesinin önemli üyesi olan Eagle F1 Asymmetric SUV, orijinal ekipman talebine cevap vermek üzere geliştirilmiş. Yine pist aktivitelerinde lastiklerin viraj içlerinde tutunma ve suda kızaklama gibi özelliklerini de inceleme imkanımız oldu.

Aktif Viraj Kavrama olarak ifade edilen sistemle özellikle kuru zeminlerde sürüş performansını ve virajda tutunmayı arttıran sistemle Porsche Cayenne gibi daha yüksek performanslı SUV modellerin ihtiyaçlarına cevap verilmiş. Range Rover Sport, Audi Q7 ve VW Touareg gibi büyük SUV'ların ihtiyaçlarına 17-20 inç'lik çözümler sunan Eagle F1 Asymmetric SUV ülkemizde satışta. Lastik başına 50'den fazla test kriterini denetleyen marka, Türkiye'de satılan iki 4x4 lastiğiyle pazar payını arttırmaya çalışacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.