otohaber_logo
Haberler
Kompakt Cabriolar
Kompakt sınıfı sadece hatchback ve sedandan ibaret bilenler, 2012 sonundan itibaren tanıtılan yeni cabrio modellerle bu sınıfın da ne kadar havalı olabileceğini görecekler.
Kompakt Cabriolar

Fotoğraf Galerisi için Tıklayınız.

2012 yılı kompakt sınıfın altın yıllarından biri. Audi A3, Mercedes-Benz A Serisi ve Volkswagen Golf gibi modeller yeni nesilleriyle ya yollara çıktılar ya da tanıtılmak için gün sayıyorlar. Geniş kitleleri ilgilendiren ve genelde hatchback karoserleriyle merhaba diyen yeni kompaktlar aynı zamanda havalı cabrio versiyonlarıyla da var olacaklar. Audi cephesine baktığımızda, markanın ilk kez ikinci nesil A3'te sunduğu cabrio seçeneği, yeni nesilde de karşımıza çıkacak.

Audi A3VW Golf Cabrio

Volkswagen Grubu'nun modüler platformunun ilk kullanıldığı model olan A3'ün cabrio versiyonunda maliyet kaygılarının da etkisiyle katlanır tavan olarak kumaş tercih edilecek. Düz omuz çizgisiyle dikkat çeken A3 Cabrio'da 1.2 lt'den 2.0 lt'ye varan benzinli ve dizel turbo motorlar kullanılırken, aracın seri üretime yakın halinin 2013'te konsept olarak sergilenip, 2014 baharında yollarda olması bekleniyor. Yeni A3 ile aynı platformu kullanacak olan yedinci nesil Golf, 2012'nin son çeyreğinde yollarla buluşmaya hazırlanırken, aracın üstsüz versiyonu için 2014'ü beklemek gerekecek. A3'le paralel motor ve donanım özellikleri sunacak olan Golf Cabrio'da kumaş tavandan vazgeçilmezken, markanın en yakın cabrio yeniliğinin Paris Otomobil Fuarı'nda sahneye çıkması beklenen Beetle Cabrio olması muhtemel. Son olarak E-Bugster adında üstsüz bir Beetle konsepti sergileyen Volkswagen, aracın seri üretim versiyonunda geleneksel kubbe kumaş tavanı korurken, motor seçenekleri sabit tavanlı versiyonla paralel olacak.

VW Beetle CabrioMercedes-Benz A Cabrio

Almanya cephesinden beklenen son kompakt cabrio yeniliği ise Stuttgart'tan. Mercedes- Benz'in artık kompakt bir model haline getirip, komple bir model ailesi şekli vermeyi düşündüğü yeni A Serisi'nde bir cabrio versiyonunun üretilmemesi için hiçbir sebep yok. En ucuz 4 kişilik cabriosu büyük ve pahalı E Cabrio olan Mercedes-Benz, bir A Cabrio ile çok daha geniş kitlelere ulaşabilir. 2014'ten önce üretime geçmesi zor görünen A Cabrio'da kumaş bir tavan kullanılması beklenirken, önden çekiş ve aşırı beslemeli motorlar hatchback versiyondan alınacak. Bununla birlikte muhtemel bir 4 tekerlekten çekişli AMG versiyonu için de yeşil ışık yakılabilir. A Serisi Cabrio'nun üretime geçmesi için yapılması gereken öncelikle işse bir A Coupe'nin üretilmesi.

Fotoğraf Galerisi için Tıklayınız.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.