otohaber_logo
Haberler
Aston Martin V12 Vantage Roadster İle Kükredi
Aston Martin’in kumaş tavanlı, V12 motorlu yeni roadster’ı V12 Vantage, başta İngiltere olmak üzere dünya genelinde satışa sunulurken ilk müşteriler araçlarına kavuştu.
Aston Martin V12 Vantage Roadster İle Kükredi

İngiliz süperspor otomobil üreticisi Aston Martin'in yeni V12 Vantage Roadster modeli 150.000 Sterlin'lik fiyat etiketiyle İngiltere'de satılmaya başlandı. Bu yeni modelde görev yapan 6.0 lt'lik atmosferik V12, 517 HP güç ve 570 Nm tork üretiyor.

0-100 km/s hızlanmasını 4.5 saniyede tamamlayan ve maksimum hızı 305 km/s olan bu yeni modelde 6 ileri manuel şanzıman görev yapıyor. Hava girişleriyle sportif bir görüntü yakalayan kaput ve bagaj kapağı, tasarım yeniliklerini oluştururken, arka amortisör ve helezon yayları da yol tutuşu geliştirmek için elden geçirilmiş. Aracın ön ve yan hava girişleriyle difüzörü karbonfiber'den üretildi. Büyüyen difüzörlerin hava akışını daha kontrollü yönlendirmesi sayesinde yüksek hızlardaki sürüş güvenliği de arttı.

İç mekanda lüks kavramını daha da geliştiren Aston Martin'de karbon parçaların oranı arttı ve araç hafifledi. Sportif egzozlar, görünümleriyle olduğu kadar sesleriyle de dikkatleri bu yeni otomobile çekecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.