otohaber_logo
Haberler
VW amarok İçin Otomatik Vakti
Volkswagen’in kendi geliştirdiği ilk Pick-Up modeli olan Amarok, manuel şanzımanla giriş yaptığı Türkiye pazarında artık 8 kademeli otomatik şanzımanla daha geniş kitleleri hedefliyor.
VW amarok İçin Otomatik Vakti

Pick-Up sınıfın SUV'lara alternatif olmasında araçların iddialı tasarımları kadar sundukları otomatik şanzıman alternatiflerinin de rolü büyük. Bu sınıfta yıllardan beri mücadele eden Uzakdoğulu markaların tamamı otomatik şanzımanlı bir seçeneğe sahipken, Alman Volkswagen'in ilk Pick-Up denemesi Amarok, sadece 6 ileri manuel şanzımanla tercih edilebiliyor. Ancak bu durum, araçta sunulmaya başlanan yeni motorşanzıman kombinasyonuyla değişti.

Daha önce araçta görev yapan 163 HP gücündeki çift turbo beslemeli 2.0 lt'lik TDI motor otomatik şanzımanla birlikte 180 HP'ye ulaşmış. Bu sınıfta ilk kez sunulan ve tek olma özelliği taşıyan 8 kademeli otomatik şanzıman Amarok'a 8.2 lt/100 km'lik bir ortalama tüketime olanak veriyor. Volkswagen Amarok Otomatik'te kullanılan Torsen arazi şanzımanı, Amarok için yeniden tasarlandı ve üretildi. Amarok için geliştirilen bu 8 kademeli otomatik şanzıman, yeni teknoloji sayesinde DSG şanzımanda olduğu gibi daha seri, daha sarsıntısız ve daha tasarruflu vites geçişleri sağlıyor. 4Motion, sürekli 4 tekerlekten çekiş sağlarken, ön ve arka akstaki çekiş gücüne göre tork dağılımını 60:40 – 20:80 aralığında ayarlayan şanzıman, normal şartlarda güç 40:60 şeklinde bir dağılımla çalışıyor.

Amarok Otomatik'te sunulan tek donanım olan Highline donanım seviyesinde, krom çıtalı gövde rengi dolgulu geri dönüşümlü tamponlar, krom kaplamalı basamaklı arka tampon ilk planda göze çarpan özellikler. Elektrik kumandalı ısıtmalı yan aynalar, yükseklik ayarlı halojen farlar, alaşımlı jantlar, gövde rengi kapı kolları, kısmi krom kaplamalı yan aynalar, krom çerçeveli ön sis farları, krom kaplı ön panjur ve karartılmış arka camlar ve standart sunulan arka park mesafe sensörü Amarok'u etkileyici bir görünüme kavuşturuyor. Aracın başlangıç fiyatı 76.680 TL.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.