otohaber_logo
Haberler
Yeni Volkswagen Beetle Cabrio Hazır
Retro otomobillerin en çok tanınanları arasında yer alan Volkswagen Beetle, ikinci neslinde eksik kalan üstsüz versiyonuyla, şirinliğine şirinlik katarken araç, Los Angeles’ta sahnede olacak.
Yeni Volkswagen Beetle Cabrio Hazır
Volkswagen Beetle haddini biliyor! Öyle olmasa henüz kapıları kapanmamış Paris Otomobil Fuarı'nda yeni Golf'ten rol çalmaya çalışırdı. Ama küçük retro Volkswagen ne yapıyor? Dünyaya merhaba demek için kasım sonunda gerçekleşecek Los Angeles Otomobil Fuarı'nı bekliyor. Bir cabrio için dik tutulan A sütunuyla geçmişi yad eden üstsüz Beetle'ın geriye doğru düz giden omuz çizgisi de eski güzel günleri hatırlatıyor. 50 km/s hıza kadar katlanabilen kumaş tavanda bu işlem yaklaşık 10 saniye sürerken, tentenin katlanma biçimi ve katlandığında aldığı pozisyon, ata model KaplumbağaCabrio'yu hatırlatıyor. Tavanın metalden kumaşa dönüşmesiyle doğabilecek rijitlik sorunlarını önlemek için Beetle Cabrio'nun karoserinde güçlendirmeler yapılırken, kumaş tavanın katlanabilmesi için ihtiyaç duyulan yer de bagaj hacminin 85 litrelik düşüşle 225 litreye gerilemesine neden olmuş. Teknik detayları ve henüz tam anlamıyla açıklanmayan yeni Beetle Cabrio'da 1.2 lt, 1.4 lt ve 2.0 lt benzinli ile 1.6 lt ve 2.0 lt'lik dizel motor seçenekleri görev yaparken, güç aralığı 105 HP ile 200 HP. Sabit tavanlı Beetle'a göre aerodinamik ve ağırlık dezavantajına sahip olan Beetle Cabrio'nun bu yüzden hem performans hem de yakıt tüketim değerlerinin sabit tavanlı versiyonlardan biraz kötü olması bekleniyor. 2013'ün ilk döneminde satışa sunulacak olan yeni Beetle Cabrio'nun Almanya başlangıç fiyatı 21.350 Euro olarak belirlenirken, bu değer standart Beetle'dan 4.400 Euro fazla.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.