otohaber_logo
Haberler
Ekstra Cayenne
Cayenne ile sportif bir arazi aracı isteyenleri kendine çeken Porsche, 550 HP’lik Turbo S versiyonu ile süpersporlara öykünen bir modele imza atıyor.
Ekstra Cayenne
Porsche'nin 5 ana modeli olması bile başlı başına büyük bir olay. Ancak işin içine versiyonlar girdiğinde lüks spor Alman markasının çeşitliliği volüm markalarını bile kıskandıracak kadar zengin. Örneğin Cayenne… Markanın bugün ikinci nesliyle yollarda olan SUV'unda artık tam 8 motor ve güç seçeneği var. Sürüye son katılansa Turbo S versiyonu. Cayenne'lerin en güçlüsü ve hızlı olan Turbo S'te çift turbo tarafından beslenen 4.8 lt'lik V8 motor görev yapıyor. 550 HP ile Cayenne Turbo'ya 50 HP fark atan Turbo S'in 750 Nm'lik maksimum torku da 50 Nm fazla. Üretilen gücü 8 kademeli Tiptonic S otomatik şanzımanla 4 tekerleğe aktaran Turbo S, 0-100 km/s hızlanmasını 4.5 saniyede tamamlarken maksimum hızıysa 283 km/s. Artan gücü ve performansına rağmen 11.5 lt/100 km'lik ortalama tüketimiyle Cayenne Turbo ile aynı değeri sunan Turbo S, 21 inçlik özel alaşım jantları, parlak siyah karoser dekorları ve köşeli egzozlarıyla ailenin diğer üyelerinden ayrılıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.