otohaber_logo
Haberler
Mercedes'ten Koleksiyonluk Yarışçı
AMG’nin 45’inci yıl kutlamasının en özel sonucu SLS AMG GT3’ün sadece 5 adet üretilecek olan 45th Anniversary versiyonu bir yarış otomobili olsa da, belki de asla garajlardan çıkmayacak kadar kıymetli.
Mercedes'ten Koleksiyonluk Yarışçı
Otomobil üreticilerinin yıldönümlerinde ortaya çıkarttıkları özel versiyonlarda daha fazla güç, özel bir tasarım ya da kısıtlı üretim adetleri kullanmaları genel bir kuraldır. Mercedes- Benz'in performans departmanı AMG de 45'inci yılını sadece 5 adet üretilecek olan bir yarışçıyla kutluyor. 2012 yılında GT3 yarışlarında üç marka ve sürücüler şampiyonluğu elde eden SLS AMG GT3'ün kutlama versiyonunda Mercedes- Benz'in DTM rekortmeni sürücüsü Bernd Schneider aracın 6.2 lt'lik V8 motorunun yerleşiminde bizzat yer almış. Kendine has Designo Magno Graphit isimli mat gri rengiyle dikkat çeken SLS AMG GT3 45th Anniversary'nin karoserle aynı renkteki özel alaşım jantları da diğer yarışçı SLS'lerden ayrılıyor. Normalde tek kişilik bir yarış otomobili olan SLS AMG GT3, özel seriyle birlikte kabininde artık bir yolcuya da yer sunarken, bu bile aracın sadece yarışmak için üretilmediğini, koleksiyoncuların da düşünüldüğünü gösteriyor. Aracı satın alan müşterilere Bernd Schneider refakat ederken, istenirse bir de yarış eğitimi veriliyor. 446.250 Euro'luk Almanya fiyatıyla normal yarış modellerinden yaklaşık 50.000 Euro fazla olan özel SLS AMG GT3'ün safkan bir yarışçının dışında, iyi bir yatırım olacağına da kuşku yok.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.