otohaber_logo
Haberler
İstanbul İçin Otomobil Vakti
Her iki yılda bir düzenlenen Türkiye’nin en büyük otomobil organizasyonu İstanbul Otomobil Fuarı, bu yıl kapılarını ilk kez Beylikdüzü Tüyap’ta açıyor. 2-11 Kasım tarihleri arasında ziyarete edilecek olan fuarda Avrupa ve Dünya lansmanları gerçekleşirken,
İstanbul İçin Otomobil Vakti

BUGATTI

Merkezi ve mevcut tek fabrikası Fransa Molsheim'da bulunan Bugatti Automobiles SAS şirketi adına Türkiye genelinde tanıtım, pazarlama ve satış aracılığı faaliyetlerinde bulunan Doğuş Otomotiv, İstanbul Auto Show'da anahtar teslim fiyatı 4.3 milyon Euro olan Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport'u Türkiye'deki lüks ve prestijli süper spor otomobil severlerin ilgisine sunuyor. 1001 HP güç ve 1250 Nm tork üreten 8.0 litrelik W16 motorlu Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport, 2.7 saniyede 0–100 km/s hızlanmasını tamamlıyor. 407 km/s'lik maksimum hız değerine sahip 4 tekerlekten çekişli Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 0'dan 300 km/s hıza 16.7 sn'de çıkıyor.

BMW

Alman markanın İstanbul sürprizleri 3 Serisi'nin dizel motorlu 184 HP gücündeki 320d modelinin 4 tekerlekten çekişli xDrive versiyonu ve üst orta sınıf temsilcisi 5 Serisi'nin standart modellere göre 14 cm uzatılmış Long versiyonları olacak. Bu iki yeniliğin dışında markanın yakın gelecekte seri üretime geçecek olan hibrit coupesinin ön sunumu olan i8 konsepti de fuarın ses getirmeye aday modelleri arasında. Plug-In hibrid bir motora sahip olan BMW i8 Concept, 1480 kilogram ağırlığındaki gövdesi ile 4.6 saniye içerisinde 0'dan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. 1.5 lt'lik TwinPower Turbo benzinli motoru ile 223 HP üretirken, elektrikli motoru sayesinde 130 HP ek güç sağlıyor. Konsept, elektrikli motor ile 35 km menzile ulaşırken ortalamada 2.7 litre yakıt tüketiyor. i8, yüksek performansına karşın sadece 66g/km'lik emisyon değerine sahip. BMW standı bu üç model dışında makyajlı X1 ve 7 Serileri ile halen satışta olan diğer modellere de ev sahipliği yapıyor.

CITROEN

Fransız markanın yeni sedanı C-Elysee, dünya prömiyerini İstanbul'da gerçekleştiriyor. Markanın küçük sınıf temsilcisi DS3'ün cabrio versiyonu da Citroen standının yenilikleri arasında yer alırken, DS5'in hibrid versiyonu fuarda Türkiye'ye merhaba diyor. Citroen'in büyük ses getiren ve yarış oyunu efsanesi Gran Turismo'da da rol alan konsepti GT by Citroen, fuarın en çarpıcı konseptlerinden biri olmaya aday. Citroen standında ralli severleri de bir sürpriz bekliyor olacak. Ziyaretçiler 4D sinema teknolojisi ile kendilerini Dünya Ralli Şampiyonası'nın efsanevi sürücüsü olan ve üst üste 9'uncu şampiyonluğunu ilan eden Sebastian Loëb ile birlikte yarışırken bulacaklar.

DACIA

2012 yılında ürün gamını neredeyse baştan sona yenileyen Dacia,küçük sınıf temsilcisi Sandero'nun standart ve crossover versiyonu Stepway'in ikinci nesillerini İstanbul'a getiriyor. Şık ve güçlü tasarımıyla dikkat çeken dikkat çeken yeni Sandero'da artan güvenlik donanımları dikkat çekerken, araçlarda ilk kez benzinli turbo motor görev yapıyor. Logan MCV'nin yerini alan iki model MPV Lodgy ve hafif ticari Dokker da fuardaki Dacia yenilikleri arasında yer alırken, her iki araçta da 1.5 lt'lik dizel motorlar sunulacak.

OPEL

Alman marka İstanbul Otomobil Fuarı'nın en renkli ve zengin stantlarından birine sahip. Kısa bir süre önce makyajlanan Astra ailesi ve aileye yeni katılan Astra Sedan'ın yanında markanın performans serisi olan OPC modellerinden Corsa OPC, Astra GTC OPC ve Insignia OPC de Opel'in fuar yenilikleri arasında yer alıyor. Tüm bunların yanında Opel'in en büyük yeniliğin kuşkusuz minik otomobili ADAM oluşturacak. Adını markanın kurucusu Adam Opel'den alan minik otomobil, kendine has ve tarz sahibi tasarımıyla dikkat çekerken, sunduğu kişiselleştirme seçenekleri hedefteki modellerin MINI ve Fiat 500 olduğunu belli ediyor. 2013'ün ilk çeyreği sonunda Türkiye'de satışa sunulacak olan Opel Adam'da 1.2 ve 1.4 lt'lik benzinli motorlar görev yapıyor. Markanın bir diğer fuar yeniliği de kısa bir süre önce satışa sunulan küçük SUV Mokka. 1.4 lt ve 1.6 lt benzinli ile 1.7 lt dizel motor seçenekleriyle satılan Mokka'nın hem önden çekişli hem de 4x4 versiyonları mevcut.

PEUGEOT

Yeniden yapılanan Fransız markanın bu atağında kilit roldeki ulaşılabilir modelleri küçük hatchback 208 ve sedan 301 fuarda Peugeot'nun en fazla önem verdiği modelleri olarak dikkat çekiyorlar. 208 modeli halen 3 ve 5 kapılı karoser tipleriyle satıştayken, bu modelin 200 HP gücündeki sportif GTi versiyonu ilk kez İstanbul Auto Show'da sahneye çıkıyor. Markanın bir diğer sporcusu RCZ de makyajlı yüzünü fuarda gösteriyor. Markanın gelişmekte olan pazarları hedeflediği ve küçük ile kompakt sınıf arasında bir köprü konumundaki yeni sedanı 301 de fuarın önemli yenilikleri arasında. Yeni Peugeot 301, 1 Kasım tarihi itibariyle Türkiye'de, ardından Orta ve Doğu Avrupa, Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Mağrip, Orta Doğu, Körfez ve Afrika ülkeleri ile bazı Güney Amerika pazarları gibi çok sayıda başka ülkede satışa sunulacak. İstanbul Auto Show'da şov unsurunu da geride bırakmayan Peugeot, Paris'te büyük ses getiren Onyx konseptini fuara getirirken, fuarın açılış günü ve takip eden 4 gün boyunca Peugeot standında "L'Ecole Nationale de Cirque de France" ın profesyonel sanatçıları tarafından özel gösteriler yapılacak.

VOLKSWAGEN

Volkswagen Binek Araç İstanbul Auto Show'da Golf ve Beetle modellerinin yeni nesillerini otomobil severlerle buluşturuyor. Fuarda ayrıca Volkswagen'in ilk kez 1.4 litrelik TSI motorda kullandığı hibrit teknolojisine sahip Jetta Hybrid'in de Avrupa prömiyeri gerçekleştiriliyor. 150 HP'lik benzinli motora 27 HP gücündeki elektrik motoru eşlik ederken, ortalama tüketimi 5.2 lt/100 km olarak araç yaklaşık 2 km'lik elektrik menziline de sahip. Volkswagen'in kompakt fenomeni Golf, güçleri 105 HP ile 140 HP arasında değişen yeni motorları ve gelişen donanım özellikleriyle fuardaki yerini alıyor. Markanın retro tasarımlı modeli Beetle da ikinci nesliyle İstanbul Auto Show'da Türkiye'ye merhaba derken, araçta 1.2 lt 105 HP ve 1.4 lt 160 HP benzinli motor seçenekleri mevcut. Volkswagen, ürün gamındaki binek modellerin yanında ticari modellerinden Amarok'un otomatik şanzımanlı ve Caddy'nin de 140 HP'lik dizel versiyonlarını da fuarda sergiliyor. Alman markanın geleceğin ticari aracı olarak gördüğü eT! konsepti fuarın tek ticari şov otomobili olmaya adayken, Alman Postası için geliştirilen konseptin en önemli özelliği, sürücüsünü takip etmesi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.