otohaber_logo
Haberler
Mercedes-Benz Yenilikleri
Alman üretici 2012 sona ererken süper sporcusu SLS AMG’nin ekstra baharatlı Black Series versiyonunu resmi olarak tanıtırken, E Serisi’nin makyajı da sobelendi.
Mercedes-Benz Yenilikleri

Her zaman daha fazlası vardır. Bu bir SLS AMG bile olsa daha fazlası vardır. 571 HP'den 631 HP'ye yükselen gücü kadar yapılan teknik ve aerodinamik değişiklikleriyle yollara çıkmaya hazırlanan SLS AMG Black Series, martı kanatların en yırtıcısı olmaya aday. 0-100 km/s hızlanmasını 3.6 saniyede tamamlayarak 315 km/s maksimum hıza ulaşan SLS AMG Black Series, hafif üretim önlemleri sayesinde terazide 1.550 kg gelerek standart kardeşlerine göre 70 kg zayıflamış. Hafiflemeyle performans kadar yol tutuş özelliklerinin de arttırılması hedeflenen acılı SLS AMG'de kişiselleştirilebilir Ride Control yürüyen aksam kullanılmış. Speedshift 7G şanzıman yeniden programlanırken, 10 mm yere yakınlaştırılarak aracın ağırlık merkezinin yere yaklaşması hedeflenmiş. Tasarımındaki kendine has detaylarla standart kardeşlerinden ayrılan SLS AMG Black Series'te seramik fren sistemi ve titanyum egzoz gibi farklılıklar da mevcut. Los Angeles Otomobil Fuarı'nda sahne alacak olan araç, 2013'ün yaz döneminde yollarla buluşurken, markanın bir diğer yeniliği makyajlı E Serisi.

Şimdilik gizli tutulan makyajlı üst orta sınıf temsilcisi fotoğraf çekimleri için örtüsü kaldırıldığında objektiflere yakalandı. Makyaj E Serisi'nin köşeli çift farlar ve arka çamurluklardaki kıvrımlar gibi karakteristik özelliklerine son vermiş. Markanın yeni tasarım çizgisine adapte edilen yeni yüzde çıkıntılı ızgara ve tek parça, kıvrımlı farlar dikkat çekerken, fotoğraftaki AMG versiyonu da yeni tip bir tampona kavuşmuş. Arka bölümde stoplarda küçük değişiklikler yapılırken, teknik açıdan bakıldığında 1.6 lt ve 2.0 lt'lik yeni benzinli motorların kullanılmaya başlanacağı bilgisi dikkat çekerken, güvenlik donanımları da sınıfındaki yeni rakiplerinin seviyesine çekilecek.Detroit otomobil fuarı'nda sahneye çıkacak olan E Serisi'ndeki değişimler arasında salt bir makyajdan çok kapsamlı bir yenileme olarakta tanımlanabilir.


Markanın dünya genelindeki bu yenilikleri bir yana İstanbul otomobil fuarı'nda ilk kez sergilenen ikinci nesil GL serisi'nin satış fiyatıda belli oldu.258 hp gücündeki 3.0 lt'lik dizel motorun görev yaptığı GL 350 BlueTec'in başlangıç fiyatı 397.900 TL olarak belirlenmiş .7 kişilik büyük SUV'da tek donanım paketi sunulurken ,opsiyon listesi çok zengin.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.