otohaber_logo
Haberler
Yeni Maserati Quattroporte
Yeni Maserati Quattroporte

Dünyanın en hızlı 4 kapılı mızrağı yeni nesliyle Ocak 2013'te Detroit'te ilk fuar deneyimini yaşayacak olsa da, yeni Quattroporte'nin en azından neye benzediği ortaya çıktı. Simgesi Neptün'ün üç dişli mızrağı olan Maserati, Fiat Grubu'nun Chrysler'la ortaklığı sonrasında ilk yeni modeli olan altıncı nesil Quattrporte'yi karşımıza çıkartırken, araçtaki değişimler bir yana, marka ızgarası ön çamurluklardaki hava girişleri gibi karakteristik detaylar beşinci nesli çağrıştırıyor.

Teknik detayları açıklamak yerine ilk etapta insanları yeni Quattroporte'nin tasarımıyla konuşturmak isteyen Maserati'nin bunu başardığını söylemek mümkün. Ancak olumlu mu yoksa olumsuz yönden mi, işte bu tartışılır. Zira yeni neslin farları ve stopları sıradanlıkla eleştirilmeye açık. Selefine göre 5 cm kadar uzaması beklenen yeni Quattroporte'nin üretiminde alüminyumun kullanılacak olmasıyla daha hafif bir yapı ve dolayısıyla da daha iyi performans ve tüketim değerleri hedefleniyor. Yeni bir platformda yükselen yeni Quattroporte'de bir önceki nesilden tanıdığımız 4.7 lt'lik V8, modernize edilerek görev yaparken, araçta bir süre sonra aşırı beslemeli bir V6 da devreye girecek. Yeni Quattroporte'nin platformu kısaltılarak yeni Maserati Ghibli'de de görev yapacak. Arkadan itişli olarak yollara çıkacak olan yeni Quattroporte'de Ferrari FF orijinli 4 tekerlekten çekiş sistemi ve yine Ferrari'nin geliştirdiği bir hibrid sisteminin de kullanılması kesin. Chrysler ortaklığının sonuçlarından biri olarak, Jeep gibi modellerde de kullanılacak olan dizelin de seriye ekleneceği artık kesinleşti.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.