otohaber_logo
Haberler
Çıplak Boğa
Bir Lamborghini Aventador’dan daha havalı ne olabilir? Üstsüz bir Aventador! İtalyan süpersporcunun roadster versiyonu yüzünü gösterirken, tavan ile geçmişe selam yollanmış.
Çıplak Boğa

Üstsüz bir Aventador üretildi dediğimizde aklınızda katlanabilir tavanlı bir modelin canlanması çok normal. Ferrari 458 Spider ya da McLaren MP4- 12C Spider gibi modelleri düşündüğümüzde ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılabilir. Sürücü ve yolcunun üzerindeki sert tavan iki parçaya katlanarak arkadaki metal bir kapağın altındaki yerini otomatik olarak alıyor. Ancak Aventador'da açık hava keyfi için sürücünün parmağıyla bir butona dokunması işe yaramıyor.

Aventador Roadster'da tavan katlanmak yerine sökülüyor. Vergiler hariç, fabrika çıkışı baz fiyatı 300.000 Euro olan ve Türkiye'de en iyi ihtimalle 814.000 Euro civarında bir başlangıç fiyatıyla satılacak bir otomobilde, güneşe "merhaba" demek için sürücünün araçtan inmesi düşündürücü olsa da, Aventador Roadster'ın selefi Murcielago Roadster'daki kumaş tavan hatırlandığında yine de şükretmek gerek. 6 kg'dan hafif olan sert tavan bir kapak gibi koltukların üzerindeki yerini alırken, söküldüğündeyse öndeki bagaj bölümünde kendine ayrılan kısma yerleştiriliyor. Bu sayede katlanabilir elektrikli tavanla birlikte gelen maliyet ve ağırlık sorunlarının önüne geçilmesi hedeflenmiş. 0-100 km/s hızlanmasını 3.0 saniyede tamamlayarak coupe kardeşinin 0.1 saniye gerisinde kalan Raodster'ın maksimum hızıysa 350 km/s. 7 kademeli otomatikleştirilmiş manuel şanzımanın görev yaptığı Aventador Roadster'da Dione adı verilen özel tasarımlı jantlar kullanılırken, bu jantların her biri standart olanlara göre 10 kg hafif. Los Angeles Otomobil Fuarı'nda dünya prömiyeri gerçekleşecek olan Aventador Roadster'da da tıpkı coupe kardeşteki gibi Start-Stop Sistemi ve Silindir Deaktivasyonu Sistemlerine yer verilmiş.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.