otohaber_logo
Haberler
Yeni Porsche Cayman
Porsche’nin rakipleri kadar aile içinden 911’e de korku salan coupesi Cayman, Los Angeles’ta tanıtılan ikinci nesliyle az ve öz Porsche isteyenlerin kalplerini çalmaya aday!
Yeni Porsche Cayman
Porsche'nin sadece numaralardan oluştuğu günler çoktan geride kaldı. Dizel motorlu SUV ve sedanlar, minimalist Porsche tutkunlarına göre "racona ters". Giderek büyüyen ve lüks içinde yüzen bir 911 de bu kategoriye girebilir. Ancak Zuffenhausen merkezli markadan gelenekçileri üzecek haberlerin dışında güzel yenilikler de geliyor, tıpkı Cayman gibi! Alman markanın 2005'ten bu yana ürettiği birinci nesil Cayman, gerek sürüş özellikleri, gerekse de boyutlarıyla eski 911'leri özleyenlerin kalplerini fethetmişti. Aslında markanın ortadan motorlu roadster modeli Boxster'ın coupe türevi olan Cayman, Boxster yenilenince doğal olarak ikinci neslin yolu gözlenmeye başladı ve bekleyiş de Los Angeles'ta sona erdi. Farları ve stoplarıyla Boxster'la olan akrabalığını açıkça belli eden yeni Cayman'ın tasarımında belirginleşen kas çizgileri dikkat çekerken, kapıların ardında büyütülen hava girişleri de sportif görünümü destekliyorlar. 2475 mm'lik dingil mesafesi selefine göre 60 mm artan yeni Cayman'ın uzunluğuysa 4 cm'lik artışla 4.38 metreye ulaşmış. Artan boyutlara karşın aracın ağırlığında yaklaşık 30 kg'lik bir azalma olurken, arttırılan iz açıklıklarının da desteğiyle yeni Cayman'ın selefinden daha dinamik bir otomobil olması hedeflenmiş. Hem önde hem de arkada iki bagaj bölümü sunan Cayman, toplamda 425 litrelik hacmiyle iki kişiye yeterli eşya yeri sunmaya aday. Birinci nesilde olduğu gibi Cayman (2.7 lt 275 HP) ve Cayman S (3.4 lt 325 HP) olmak üzere iki farklı versiyonun sunulduğu ortadan motorlu coupe'nin 0-100 km/s performansı manuel şanzımanlarla sırasıyla 5.7 ve 5.0 saniye. Opsiyonel olarak sunulan PDK otomatik şanzıman 0-100 km/s hızlanmasını her iki versiyonda da 0.1 saniye kısaltırken, yine bir diğer opsiyon olan Sport Chrono paketiyle bu değeri 0.2 saniye daha da aşağı çekmek mümkün. Mart 2013'te Avrupa'da satışa sunulacak olan yeni Cayman'da ağabey 911'de karşımıza çıkan adaptif hız sabitleyici, Burmester müzik sistemi, anahtarsız giriş ve çift renkli deri döşeme gibi özelliklere de yer veriliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.