otohaber_logo
Haberler
Avrupalı Çinli
Cenevre Otomobil Fuarı'nda hem marka hem de kompakt sınıfta yer alacak ilk modeli GQ3'ün dünya lansmanını yapmaya hazırlanan Qoros'un hedefinde Avrupalı tüketiciler var. Qoros'un yönetim kademesindeki isimler de Avrupalı markalardan tanıdık.
Avrupalı Çinli
Otomobil, her ne kadar Avrupa'da doğmamış olsa da ''en iyi otomobiller''in Avrupa pazarı için geliştirildiği bir gerçek. Genellikle en kaliteli, güvenli ve donanımlı otomobillerin kabul gördüğü Avrupa pazarında, bir süredir varlık göstermeye çalışan Çinli markalar ise hala umdukları başarılara ulaşabilmiş değiller. Bunu değiştirmeye hazırlanan Qoros markasıysa, kaleyi içten fethetmek için ekibindeki kilit isimleri Avrupalı yöneticilerden oluşturmuş. 1986'dan beri Volkswagen bünyesinde çalışan ve Çinli markaya katılmadan önce Volkswagen Amerika'nın Genel Müdürlük görevini yürüten Volker Steinwascher bunlardan sadece bir tanesi. Steinwascher, markanın Başkan Yardımcılığı'nı yürütecek. İşi şansa bırakmak istemeyen Qoros, tasarımlarını da daha önce Volkswagen, Seat, Mitsubishi ve son 10 yılda da MINI'nin başındaki isim olan Gert Volker Hildebrand'e teslim ediyor. Ekipte diğer yöneticilerin de Saab, Opel, Jaguar ve Land Rover gibi markalardan transfer edilmiş olması, işin ciddiyetini gösteriyor. Qoros'un sahibiyse tanıdık bir marka: Chery. İsrailli bir yatırımcıyla beraber oluşturulan Qoros'un adıysa hem Çince hem de İngilizce'de özellikle çalışılmış. Çince'de, öğrenmek, araştırmak ve uyumluluk anlamlarına gelen Guan ile, mükemmeliyetçilik ve en iyiye ulaşmak için çaba anlamına gelen Zhi yani Guan Zhi'ye denk gelen marka adı, İngilizce yazıldığındaysa, Latince'deki Khoros'a gönderme yapıyor. Marka adındaki "Q" ise "quality" yani kaliteyi vurgulamak için tercih edilmiş. Qoros'un ilk modeli ise, kompakt sınıfta mücadele edecek olan bir sedan. Rakipleriyle benzer uzunlukta, yaklaşık 4.5 metre olacağı anlaşılan GQ3'ün, 1839 mm'lik genişliğiyse bu sınıfın en iddialılarından biri olacak. Özellikle, Ford Focus Sedan, Volkswagen Jetta, Skoda Octavia gibi rakipleriyle benzeşen tasarım detaylarıyla ses getireceğe benzeyen otomobilde 19 inçlik jantların haricinde, farlar ve stoplardaki LED teknolojisi de kayda değer. İç mekandaki 8 inçlik dokunmatik ekran, bünyesinde pek çok ilki barındırma iddiasını taşıyor. Bunların arasında, anlık trafik bilgileriyle güncellenen navigasyon, akıllı telefonlardakine benzer sürüklenebilen ekran grafikleri, "Cloud" adındaki dosya paylaşımı ve internet gibi detayları sayabiliriz. Euro NCAP'ten 5 yıldızı hedefleyen Qoros GQ3'ün motor ve donanım gibi detayları Cenevre'de açıklanacak ancak 1.6 lt'lik benzinli en yüksek potansiyeli barındırıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.