otohaber_logo
Haberler
İşte Gerçek CLA
Mercedes-Benz'in büyük umutlar beslediği kompakt sedanı CLA, Detroit Otomobil Fuarı'nda sahne almak için beklerken, ilk resmi fotoğrafları da sızdı. İşte karşınızda AMG paketli CLA.
İşte Gerçek CLA
Kompakt sınıfta rekabeti 2012'ye kadar MPV karoser tipiyle B serisi'ne veren Mercedes-Benz, daha geniş kitlelere ulaşmak adına, ilk iki neslini küçük sınıf olarak geliştirdiği A Serisi'ni üçüncü neslinde kompakt sınıfa terfi ettirmişti. Markanın kompakt sınıf atılımındaki 2013 adımıysa A Serisi'nin sedan, hatta coupe versiyonu diyebileceğimiz CLA ile sürdürüyor. Mayıs ayında Türkiye'de de satışa sunulacak olan kompakt sedanda, hem altyapısını aldığı A Serisi'nden hem de Mercedes-Benz'in lüks coupe-sedan modeli CLS'den yoğun izler görmek mümkün. 4.50 metre civarındaki uzunluğuyla son dönemin kompakt sedan sınıfının sınırlarında kalan CLA'nın ön bölümünde A Serisi'yle olan akrabalık kendini açıkça belli ederken, aracın en can alıcı ve çekici kısmını şüphesiz arka tasarım oluşturuyor. 122 HP gücündeki CLA 180'den başlayıp 350 HP'lik CLA 45 AMG'ye ulaşacak geniş bir motor yelpazesiyle üretilecek olan CLA'nın Almanya başlangıç fiyatının 28.000 Euro civarında olması bekleniyor. İç mekanında A Serisi'nden tanıdığımız bir kokpit tasarımı sunan CLA'da kokpitte de deri kaplama seçeneğinin sunulmasıyla daha kaliteli bir ambiyans sunulması hedeflenirken, koltuk ve kapı döşemelerinde de daha farklı alternatifler sunulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.