otohaber_logo
Haberler
Yeni Efsane Geliyor
Kurucusu Enzo Ferrari adına ürettiği Enzo modeli efsaneler arasına giren Ferrari, bu modelin selefini yollara çıkarmaya hazırlanırken, aracın ilk ipuçları da belirmeye başladı.
Yeni Efsane Geliyor
Ürün yelpazesini köklü bir biçimde yenileyen ve 4 tekerlekten çekişli bir modele bile sahip olan Ferrari, kurucusu Enzo Ferrari'nin adını onurlandırdığı Enzo modelinin selefini 2013'te tanıtacak. İlk olarak karbon-fiber monokok şasisi 2012 Paris Otomobil Fuarı'nda ortaya çıkan süpersporun tasarımındaki sırlar da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Geniş yapısı ve kubbe tavanı dikkat çeken F150 kodlu sporcunun arka bölümünde ise F12berlinetta'yı hatırlatan detaylara yer verilmiş. Ortadan yerleşimli, 6.3 lt'lik atmosferik V12 motorun görev yapması beklenen F150'te işte yanmalı motorun gücünün 750 HP civarında olması tahmin edilirken, 100 HP civarında güçteki bir elektirik motoru da yardımcı olacak. Ferrari Enzo'dakine göre yüzde 20 hafifleyen ancak yüzde 27 daha rijit olan yeni şasinin de etkisiyle yeni modelin emisyon değerlerinin yüzde 40 düşürüleceği belirtiliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.