otohaber_logo
Haberler
En Cimri Mercedes-Benz
Mercedes-Benz’in kompakt sınıftaki temsilcisi A Serisi, yeni eklenen iki BlueEFFICIENCY versiyonuyla standart versiyonlara göre daha düşük tüketim değerleri sunarken, dizel versiyon tarihe geçiyor.
En Cimri Mercedes-Benz
Yakıt tüketiminin her zamankinden daha önemli olduğu bu günlerde, Mercedes-Benz ekonomi ve çevreye önem verenler için A Serisi'nde iki yeni BlueEFFICIENCY versiyonunu tanıttığı. 1.6 lt 122 HP'lik benzinli motorun görev yaptığı A 180 ve 1.5 lt 109 HP'lik dizel ünitenin güç verdiği A 180 CDI'da sunulmaya başlanan BlueEFFICIENCY versiyonlarının ortalama tüketimleri ve emisyon değerleri sırasıyla 5.2 lt/100 km-120 g/km ile 3.6 lt/100 km-92 g/km. Her iki versiyonda da 6 ileri manuel şanzımanlara görev yaparken, araçların dış tasarımlarındaki en belirleyici unsur ön tampona entegre edilen LED gündüz farları. Bununla birlikte yerden yüksekliğin de standart modellere göre 15 mm azaltılmış olması da bir diğer fark. Yakıt tüketiminin düşürülmesi için alınan önlemler arasında üst viteslerin uzatılmış oranları, arka akstaki taban kaplaması ve yeniden programlanan elektrik işletim sistemi sayılabilir. Yapılan değişiklikler sayesinde ortalama tüketimdeki düşüş aynı motorların görev yaptığı standart versiyonlarda göre dizelde 0.3 lt/100 km ve benzinlide de 0.2 lt/100 km. Almanya satışları şubatta başlayacak olan yeni versiyonların satış fiyatları A 180 BE için 24.454 Euro ve A 180 CDI BE içinse 26.952 Euro.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.