otohaber_logo
Haberler
HGS'yi Bedava Almanın Yolları
Yeni yılla birlikte KGS abonelerini ilgilendiren bir değişiklik gerçekleşti ve KGS yerini HGS'ye bıraktı ama 8 milyonluk KGS abone sayısını ve HGS almamış sürücüler düşünülerek değişim süresi ocak ayının sonuna kadar uzatıldı. Peki PTT'de 5 TL'ye satılan
HGS'yi Bedava Almanın Yolları
Türkiye 2013 yılına birçok yenilikle girdi. Bunların arasında trafik cezalarının yaptırımlarının arttırılması, trafik yönetmeliğindeki değişimler ve yeni model yılı uygulaması gibi önemli gelişimler de var. Bu değişikliklerle birlikte "kartlı geçiş sistemi" olarak bilinen KGS de artık yerini "hızlı geçiş sistemi" yani HGS'ye bıraktı. 8 milyon abonesi bulunan KGS'nin kullanımının sona ermek üzere olması ile HGS etiketi kullanan sürücüler köprü ve karayolları gişelerinde zaman kaybetmiyorlar. Hızlı geçiş sistemi, kartlı geçiş sisteminin aksine daha hızlı bir geçiş sunarken iki farklı HGS sistemi sunuluyor. Ön cama yapıştırma olarak satılan HGS etiketi 5 TL, kart halinde satılan ise 15 TL olarak tüm PTT şubelerinden alınabileceği gibi, otoyol ve köprü girişlerinde kurulan 29 PTT gişesinden de temin edilebilecek. KGS kartı sahipleri, bu kartlardaki paraları harcadıktan sonra HGS'ye geçecek. HGS sistemi olmadan yani kaçak geçiş yapan kullanıcılara tanınan bir haftalık sürenin ardından cep telefonuna gelen mesajla uyarıya rağmen para miktarının yükseltilmemesi durumunda araç kaçak geçmiş sayılacak. Peki HGS'yi almanın tek yolu PTT mi ? Tabii ki bankalar da hızlı HGS için cazip fırsatlar düzenlemeye başladı. Bu sayede belki 5 TL ödemekten kurtulabilirsiniz.
Örneğin Garanti Bankası ; HGS elektronik etiketleri bedava veriliyor. İlk aktivasyon sırasında PTT'nin araç sınıfına göre belirlediği minimum yükleme tutarının geçişlerde kullanılmak üzere HGS'ye yüklenmesi gerekmektedir. (1.sınıf araçlar "Otomobiller" için minimum yükleme tutarı 30 TL'dir.)
İş Bankası; İş Bankası şubelerinden ve İnternet Şubesi'nden banka müşterilerine HGS etiket satışı ve otomatik bakiye yüklemesi işlemi gerçekleşecek, bu satış ve yükleme işlemini, İş Bankası'nın kredi kartı ya da ek hesab sahibi müşteriler yapabilecek

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.