otohaber_logo
Haberler
Harfin Gücü
Aston Martin’in mevcut ürünleri içindeki tek “sedan”ı olan Rapid, sportif karoserinin hakkını verecek güç artışına yeni tanıtılan S versiyonuyla kavuşurken, bu haber aynı zamanda normal Rapide’in sonu anlamına da geliyor.
Harfin Gücü
James Bond çoluk çocuğa karışırsa, hangi otomobili tercih edeceğini tahmin etmek zor değil. Görevi başındayken, kah güzel hanımları etkilemek kah da hızlı kovalamacalar için Aston Martin'in coupe modellerini tercih eden İngiliz ajanı, aile düzeninde eminim ki oyunu Aston Martin Rapide'ten yana kullanırdı. Markanın uzun yıllar sonra ürettiği ilk sedanı olan Rapide, arka kapıları olmasına rağmen coupe kardeşlerinin gölgesinde kalmayacak kadar çekici görünmeyi başarsa da, aracın performansı kimileri için yetersiz kalabiliyordu. Bu durumu ortadan kaldırmak isteyen Aston Martin, Rapide S ile en büyük modeline performans ve dinamizm dopingi yaptı. Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak olan Rapide S ile birlikte, modelin 6.0 lt'lik V12'sinin maksimum gücü 477 HP'den 558 HP'ye ulaşırken, maksimum tork da 600'den 620 Nm'ye yükselmiş. Artan güçle birlikte aracın performans değerleri de iyileşmiş. 5.2 saniyeden 4.9 saniyeye düşen 0-100 km/s hızlanması ve 295 km/s'den 306 km/s'ye çıkan maksimum hızsa bu artışın örnekleri arasında. Artan performansa karşın ortalama tüketimde yüzde 7 düşüş sağlanmış. Yaklaşık 19 mm alçaltılarak ağırlık merkezi yere yaklaştırılan Rapide S'in selefine göre daha dinamik sürüş özellikleri sunması hedeflenirken, adaptif süspansiyon sisteminde üç farklı ayar seçeneği var. Yapılan teknik değişikliklerle birlikte araçta yeni karbon-fiber kaplamalar ve renk seçenekleri de sunuluyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.