otohaber_logo
Haberler
Ters Yola Götürmez
Girilmez tabelası bulunan bir yola giren sürücüyü uyararak trafik kazalarını önleyen yeni bir sistem, Mercedes-Benz tarafından geliştirilerek modellerinde uygulanmaya başlıyor.
Ters Yola Götürmez
Sürücülerin dikkatsiz ya da yorgun oldukları yolculuklarda, ters yöne girmeleriyle oluşabilecek, hatta ölümcül boyutlara ulaşabilen kazaların önüne geçmek için artık bir sistem var. Bu sistemi de ilk olarak Mercedes-Benz sunacak.ADAC tarafından hazırlanan raporda, son üç ay içerisinde başta A3, A5 ve A46 olmak üzere, Almanya'nın farklı yollarında ters yola giren sürücülerin neden olduğu trafik kazalarında 25 kişi hayatını kaybetti. Bu tehlikeli sürüşü önlemek için Mercedes-Benz, Intelligent Drive teknolojisinin bir parçası olarak yeni bir sistem geliştirildi. Bu yılın sonlarına doğru yollara çıkması beklenen yeni S Serisi'nde görev yapacak Hız Sabitleme Asistanı, trafik işaretlerini de algılayarak bunları sürücünün dikkatini çekecek şekilde gösterge paneline yansıtıyor.Bu yeni sistemde, aracın ön camının içersinde bulunan kamera, trafik tabelalarını göstergede sürücüye yansıtıyor. Yol üzerinde girilmez tabelasını algılarsa, bunu gösterge tablosuna yansıtarak sürücüyü bilgilendiriyor. Ancak sürücü girilmez tabelalı yolda harekete devam ediyorsa bunu navigasyon sistemiyle algılayıp 3 defa yüksek tondaki bir "bip" sesiyle sürücüyü bilgilendiriyor, uyarı lambalarını yakıyor. Ayrıca ana yol, tali yol ayrımlarıyla da, sollama yapılmaması gereken yerleri algılayarak sürücüyü bilgilendirebiliyor.Sürücü yola devam ederse otomobil sürüşe tepki vermiyor. Şiddetli kar yağışları veya aşırı sisli havalardaysa yeterli algılamayı yapamadığında çalışmıyor. Sistem, bu durumlarda sürücüye devre dışı kaldığını yine uyarıyla bildiriyor. Günümüzde sürücü hatalarını telafi eden yeni nesil otomobiller sayesinde trafik kazalarının azalması hedeflenirken otomobil, artık sürücünün trafik polisi oluyor!

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.