otohaber_logo
Haberler
Derindere'den Elektrikli Corolla
Derindere Motorlu Araçlar tarafından geliştirilen DMA teknolojili yani yüzde 100 elektrikli otomobil, geçtiğimiz günlerde gün ışığına çıkarken araç satışa ve kiralanmaya hazır.
Derindere'den Elektrikli Corolla
Türkiye, yerli otomobilini üretip üretmemesiyle ilgili tartışmalar devam ederken otomotiv sektörü tam gaz yoluna devam ediyor. İşte sektörde önemli adımlardan birini de Derindere Motorlu Araçlar gerçekleştirdi. Derindere Motorlu Araçlar, kendi geliştirdiği yani teknolojisi ve üretiminin kendisine ait olduğu DMA teknolojine sahip araçları kiraya ve satışa sundu. Yüzde 100 elektrikli olan ve ilk prototipini Toyota Corolla üzerinde uygulanan DMA teknolojisine sahip araçla 6 TL'lik elektrik şarjı ile 280 km menzil sunuyor. Güncel Toyota Corolla üzerinden geliştirilen DMA'nın elektrikli olduğunu ayırt etmek zor olacağı için panjurda logo yer alırken, ızgarada enerji tasarrufu ve çevreci imajı veren yeşil renkler bulunuyor. Otomobilin iç tasarımında özellikle orta konsoldaki elektrikli ünite kontrolünü sağlayan dokunmatik ekran var. Ayrıca bu otomobil için geliştirilmiş olan DMA logolu otomatik vites topuzu yer alırken bu iki farkın dışındaki geri kalan detaylar ise Corolla ile aynı. Türkiye'nin ilk ve tek Tip Onay Belgesi'ni alan DMA teknolojisine sahip elektrikli araç, tek şarj ile yaklaşık 280 km menzil sunuyor. Şehir şebekesi üzerinden 220 Volt kaynak ile yaklaşık 8 saatte tam olarak şarj edilen elektrikli Toyota Corolla için kiralama ve satın alma alternatifleri bulunurken satış fiyatı 120.000 TL, kiralama fiyatları ise aylık 900 Euro olarak belirleniyor. Yılda 1.200 adet araç üreteceklerini belirten Özkan Derindere, belirli adetlere ulaşıldıktan sonra kullanılan parçaları ve sistemleri Türkiye'de üretmek için yatırım yapmaya hazır olduklarını ve bu konuda ön protokoller imzaladıklarını da ifade etti.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.