otohaber_logo
Haberler
İşte Yeni Picasso
Kompakt MPV sınıfının Avrupa’daki en önemli modelleri arasında yer alan Citroen C4 Picasso’nun yeni nesli Cenevre Otomobil Fuarı’nda seri üretime çok yakın bir konseptle tanıtılıyor.
İşte Yeni Picasso

İlk iki neslinde tasarım konusunda en aykırı modellerden biri olan Citroen Picasso, ya da ikinci nesilden bu yana kullanılan adıyla C4 Picasso, yeni neslinde de aykırı yapısını koruduğunu Cenevre'de sergilenecek olan Technospace konseptiyle belli ediyor. Devasa ön camı ve karakteristik A sütunlarıyla halen satışta olan ikinci neslin tasarımına sadık kalan konseptte, en dikkat çekici bölüm kuşkusuz farlar olacak. Nissan Juke'ta olduğu gibi bağımsız bir yapı gösteren farlarla birlikte ön ızgaranın kaput ve karoserle bütünleşmesi de dikkat çekici. Kapıları çevreleyen krom çizgi aracın profiline hareket getirirken, stoplar ise güncel modele göre daha sade ve köşeli bir hale gelmişler. PSA Grubu'nun yeni modüler platformu EMP2'nin kullanıldığı konsept, 4.43 metrelik uzunluğuyla, güncel C4 Picasso'dan yaklaşık 4 cm daha kısa. 1.83 metrelik genişlikte bir değişiklik yokken, 1.61 metrelik yükseklik, 7 cm azalma anlamına geliyor. İç mekan detayları henüz açıklanmayan Technospace konseptinde dijital bir merkezi gösterge kullanıldığı gözlerden kaçmazken, arka koltukların bağımsız ve sökülebilir olması bekleniyor. Citroen yeni C4 Picasso ile birlikte yeni bir dönemin başladığını iddia ederken, yeni MPV'nin 98 g/km ile sınıfının en çevreci modeli olacağı belirtiliyor. Yaz döneminde satışa sunulacak olan 5 kişilik C4 Picasso'nun 7 kişilik Grand versiyonunun da yılın sonunda hazır olması bekleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.