otohaber_logo
Haberler
Volkswagen'den İki Yeni Sporcu
Yeni Golf yollara çıkmış olsa da, altıncı nesilden yadigar olan Cabrio versiyon, 265 HP’lik R versiyonuyla emeklilik ikramiyesi alırken, Volkswagen’in küçük retrosu Beetle da yeni tanıtılan GSR versiyonuyla farklı bir sportiflik isteyenlere göz kırpıyor
Volkswagen'den İki Yeni Sporcu

Volkswagen'in en hızlısı üstsüzü Golf R Cabrio , hatchback kardeşinden birkaç yıllık gecikmeyle sonra da olsa tanıtıldı. Volkswagen'in R modelleri için kullandığı geleneksel mavisiyle tanıtılan Golf R Cabrio'da hatchback kardeşinden farklı olarak 4 tekerlekten çekiş yerine sadece önden çekişe yer verilmiş. 6 kademeli DSG şanzıman üzerinden aktarılan güç 6.4 saniyelik 0-100 km/s hızlanmasını ve 250 km/s maksimum hızı garanti ediyor. 2011'de konsept olarak tanıtılan Golf R Cabrio ile neredeyse aynı görünümü sunan seri üretim versiyonunda agresif tamponlar ve 18 inçlik özel jantlar dikkat çekerken, aracın karoseri standart Golf Cabrio'lara göre 20 mm alçaltılmış. Bahar döneminde Avrupa'da satışa sunulacak olan Golf R Cabrio ile birlikte Volkswagen'in biraz uzaklarda, Amerika'da tanıttığı ikinci sporcusuysa Beetle'ın GSR versiyonu oldu. 1973 yılında üretilen dönemin Kaplumbağa'sının GSR (Gelb/Sarı, Schwarz/Siyah, Renner/Yarışçı) versiyonundan ilham alınan 2013'ün sarı-siyah yarışçısında atasına atıfta bulunulmuş. 1973 yılında üretilen 1303S GSR'de 50 HP gücünde bir boxer motor görev yaparken, Beetle GSR'de güç 4 kattan fazla artarak 210 HP'ye ulaşmış. 239 km/s maksimum hız ve 7.2 saniyelik 0-100 km/s hızlanması sunan Beetle GSR, tıpkı atası gibi sadece 3500 adet üretilecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.