otohaber_logo
Haberler
Kia'dan Chicago'da İki Yenilik
Chicago Otomobil Fuarı, çoğu zaman Detroit’in gölgesinde kalsa da, bu durum markaların yeniliklerini ilk kez burada tanıtmalarına engel değil. Tıpkı Kia’da olduğu gibi.
Kia'dan Chicago'da İki Yenilik

Tasarımıyla öne çıkan markalardan biri haline gelen Kia, Chicago Otomobil Fuarı'nda bunu destekleyen iki yeniliğe imza attı. Bunlardan ilki olan Cross GT'de söz konusu olan 4.897 mm uzunluğunda bir crossover konsepti. Sorento'nun üzerine konumlandırılacak olan yeni bir modelin ipuçlarını sunan konseptte dar farlar yüz ifadesini oluştururken, arka bölüm konseptin kuşkusuz en orijinal yanı. Hibrid motor sistemi 400 HP gücünde olan konseptte 4 tekerlekten çekiş görev yaparken, arka kapılar geriye doğru açılıyor. Bir konsepte yakışacak ışıltıdaki kokpit sürücüyü sararken, 4 kişilik kabinde, yolcular havada asılı gibi duran koltuklarda seyahat ediyorlar. Bir konsept olduğu için uçuk ve geleceğe dair fikirlerle yüklü olan Cross GT konseptinin yanında Kia, bir de seri üretim bir yeniliği sahneye çıkardı. Türkiye'de Cerato olarak tanıdığımız Forte'nin 5 kapılı hatchback versiyonu ilk kez Chicago'da sergilendi. Cee'd'i hatırlatan tasarımıyla dikkat çeken Forte HB'de 2.0 lt 173 HP atmosferik benzinli ile, cee'd için kısa bir süre önce tanıtılan 1.6 lt benzinli turbo da sunuluyor

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.