otohaber_logo
Haberler
Cenevre'nin Audi'leri
Audi, Cenevre Otomobil Fuarı’nda, biri şarj edilebilir hibrit, diğeri de performanslı bir küçük SUV ile farklı dünyalara hitap eden iki yeniliğe imza atıyor.
Cenevre'nin Audi'leri
Uzun süredir e-tron takılı konseptleriyle bizleri elektriğe alıştıran Audi, bu kez A3 e-tron ile seri üretimin vaktinin geldiğini gösterirken, RS Q3 ise mutlak performansı küçük SUV sınıfına taşıyor. 2014 yılında satışa sunulacak olan A3 e-tron, ilk etapta 5 kapılı karoserle yollara çıkacak. 150 HP gücündeki 1.4 lt'lik benzinli turbo ve ona eşlik eden 75 kW'lik elektrik motorundan oluşan hibrit sistemin kombine gücü 204 HP iken sürekli tork değeriyse 350 Nm. 222 km/s maksimum hız ve 7.6 saniyelik 0-100 km/s hızlanmasına sahip olan A3 e-tron'un ortalama tüketim değeriyse 1.5 lt/100 km. Bu değer elbette elektrik motorunun da devrede olmasıyla elde edilebilirken, araç sadece elektrik enerjisiyle hareket ederken maksimum hızı 130 km/s'de sınırlanıyor ve menzili de 50 km/s'ye düşüyor. Farları ve tamponları standart A3 modellerinden farklı olan A3 e-tron, ön ızgaradaki marka logosunun altına gizlenen soketten şarj edilebiliyor. Audi'nin bir diğer Cenevre yeniliği olan RS Q3 ise, RS logosu taşımayı hak eden ilk SUV olmasıyla dikkat çekiyor. TT RS ve RS3 Sportback'ten tanıdığımız 2.5 lt'lik 5 silindirli benzinli turbonun görev yaptığı RS Q3, 310 HP'lik gücüyle 0-100 km/s hızlanmasını 5.5 saniyede tamamlayıp, elektronik olarak sınırlandırılmış 250 km/s'lik maksimum hıza ulaşıyor. Yerden yüksekliği standart Q3 modellerine göre 25 mm alçaltılan ve özel bir yürüyen aksamla donatılan en güçlü Q3'ün frenleri de güçlendirilmiş. Avrupa'da satışları sonbaharda başlayacak olan aracın Almanya başlangıç fiyatı 54.600 Euro.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.