otohaber_logo
Haberler
İsrailli Çin İşi!
Yeni bir Çin istilası geliyor! Daha önce Qoros 3 Sedan’ı tanıtan Çinliler, Cenevre’de şimdi de iki yeni konsepte merhaba diyorlar.
İsrailli Çin İşi!

Her ikisi de kompakt sınıfta yer alan konseptlerden biri SUV diğeri de station. İsrailli Israel Group ve Çinli Chery'nin ortaklığından doğan Qoros markasının fuardaki konseptlerinden Qoros 3 Cross Hybrid'de 130 HP gücündeki 1.3 lt'lik benzinli bir turbo motor ön tekerlekleri hareket ettirirken, 50 kW'lik bir elektrik motoru da arka tekerlekleri hareket ettiriyor. 1.9 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya 120 km/s maksimum hızla yaklaşık 4 km'lik elektrik menzili anlamına geliyor. Şanzıman ve benzinli motor arasında yer alan bir jeneratör, kalkışların sessiz ve sarsıntısız olması için çalışırken, aynı zamanda arka aksa güç veren elektrik motorunun sürekli beslenmesini ve 4 tekerlekten çekişin sürekli olmasını sağlıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 7 saniyenin altında tamamladığı iddia edilen konseptin tasarımında seri üretime hazır olan Qoros 3 Sedan'ı hatırlatan yüz dikkat çekerken, eğimli tavan ve dar cam yüzeylerin ön plana çıktığı genel tasarım oldukça güçlü görünüyor. Markanın Cenevre'deki ikinci konsepti olan Qoros 3 Estate, Sedan'ın platformunu kullanırken, tasarımda da sedandan yoğun esinlenmeler görülüyor. Konseptlerin yanında sergilenecek olan seri üretime hazır Qoros 3 Sedan'ın teknik detayları da açıklandı. 4615 mm uzunluğundaki 3 Sedan'da ilk etapta iki adet 1.6 lt'lik benzinli motor görev yapacak. Motorlardan atmosferik beslemeli olan 128 HP maksimum güç ve 155 Nm maksimum tork, turbo olansa 156 HP maksimum güç ve 210 Nm maksimum tork değerleri sunuyor. 6 ileri manuel şanzıman standart olarak gelirken, 6 kademeli çift debriyajlı otomatik alternatifi de mevcut. Start-Stop Sistemi'nin standart olarak sunulduğu Qoros 3 Sedan için 1.2 lt ve 1.6 lt'lik turbo besemeli, direkt enjeksiyonlu yeni motorlar da geliştirme aşamasında. 2013'ün yaz döneminde Çin'de satışa sunulacak olan Qoros 3 Sedan'ın yılın son çeyreğinde Avrupa'ya gelmesi beklenirken, crossover ve station versiyonların da 2014'ün ilk yarısında yollarda olması bekleniyor.

Cenevre Otomobil Fuarı için tıklayınız...

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.