otohaber_logo
Haberler
Şefin Dönüşü
Jeep markasının adını bir kızılderili kabilesinden alan modeli Cherokee, yeni neslinde hem tasarımı hem de karakteriyle bambaşka bir dönemin başlangıcını simgelerken, aracın Avrupalı bir kardeşi de olacak.
Şefin Dönüşü
Nissan Juke, yollara çıktığında aykırı tasarımıyla kendine otomobil dünyasında ayrı bir yer edindi. Japonya'dan gelen bu küçük crossover'ın tasarımındaki en can alıcı noktaların başında kuşkusuz farları geliyor. Juke'un birbirinden bağımsız bir yapı sunan aydınlatma elemanları Amerika'ya da ilham vermiş
gibi görünüyor. Zira Jeep, yeni Cherokee'de farları ve sinyalleri Juke'u hatırlatacak bir şekilde konumlandırmış. 7 kanallı geleneksel Jeep ızgarasının kullanıldığı yeni Cherokee, 2013 New York Otomobil Fuarı'nda sahne almaya hazırlanırken, son iki neslini Amerika pazarında Liberty adı altında geçiren Cherokee, yeni nesille birlikte tekrar bilinen ve saygı duyulan adına kavuşuyor. Teknik detayları, iç mekanı ve arka tasarımı şimdilik açıklanmayan yeni Cherokee'de, Jeep'in karakteristik köşeli tekerlek yuvaları dikkat çekerken, dalgalı yan cam çizgisi ile eğimli hale gelen sütunlar karşımızda artık rustik bir arazici yerine, crossover özellikleri de kazanmış bir SUV olduğunun ipuçları olarak algılanabilir. Alfa Romeo Giulietta'dan türetilmiş bir platform üzerinde üretilecek olan yeni Cherokee'de motorlar da yine İtalya destekli olacak. 2013 sonbaharında üretimi başlayıp satışa sunulacak olan yeni Cherokee'nin Avrupa macerasının da 2014'ün ilk döneminde başlaması bekleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.