otohaber_logo
Haberler
Sambaya Özel Sedan
Latin Amerika pazarına özel bir önem vermeye başlayan Hyundai, Brezilya’da geliştirdiği küçük sınıf temsilcisi HB20’de hatchback ve crossover versiyonlarından sonra şimdi de bir sedan seçenek sunuyor.
Sambaya Özel Sedan
Bizden çok uzak olsa da, Brezilya ile ortak noktalarımız aslında çok. Futbol orada da çok seviliyor. Brezilya da et yemeklerine düşkün. Otomobil tercihlerinde de küçük sınıf sedanlar tıpkı bizde olduğu gibi önemli bir yer tutuyor. Hyundai, geçtiğimiz yılın sonlarında satışa sunduğu HB20 modelini şimdi de sedan karoserle karşımıza çıkartıyor. Otomobilin adındaki HB kısaltması akıllara "hatchback" algısını getirse de, aslında simgelenen şey Hyundai Brezilya. 4.2 metre uzunluğundaki HB20S, Türkiye'nin yakından tanıdığı Accent Blue'dan 17 cm kısayken, aracın 2.5 metrelik dingil mesafesi de Accent Blue'dan 7 cm kısa. B sütununa kadar hatchback kardeşiyle aynı tasarımı sunan HB20S, arka kapıdan itibaren farklılaşırken, bu sınıftaki otomobillerin ortak özelliği olan kısa ve yüksek bagaj kapağına HB20S'te de rastlıyoruz. Bagaj kapağının altında sunulan 450 litrelik hacmi boyutlarına göre oldukça başarılı olan HB20S'te iki motor seçeneği sunuluyor. 1.0 lt 80 HP ve 1.6 lt 128 HP'lik benzinli üniteler, Brezilya pazarında çok popüler olan flexfuel yani esnek yakıt özelliği sayesinde benzinin yanında etanolü de yakıt olarak kullanabiliyorlar. 5 ileri manuel ve 4 kademeli otomatik şanzıman seçeneklerinin sunulduğu HB20S nisan ayında satışa sunulurken, araç yerel bir model olarak hayatını sürdürecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.