otohaber_logo
Haberler
Altı Altılık Dev
Arap dünyası yeni otomobillerin doğumuna neden olabiliyor. Tıpkı karşınızda duran bu altı tekerlekli G Serisi’nde olduğu gibi. Yeterli talebin oluşmasıyla sıradışı G63 AMG 6x6’yı bu yıl yollarda görebileceğiz.
Altı Altılık Dev
Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisini bilenler, piramitteki sıralamayı hatırlayacaklardır. Piramidin en alt ve dolayısıyla en geniş kısmını açlık, susuzluk, barınma gibi temel ve biyolojik ihtiyaçlar doldurur. Bir üst seviyedeyse güvenlik yer alır. Karnını doyuran ve güvenliğini sağlayan birey bu kez sevgiye ihtiyaç duyar. İlk üç kademeyi yerine getirdikten sonraysa sıra toplumda kabul görmeye gelir. Peki tüm ihtiyaçlarını gideren ne yapar? Muhtemelen 6 tekerlekli bir G Serisi üreterek Maslow piramidinin en tepesinde yer alan kişisel tatmin evresine geçer! Mercedes-Benz'in bu tarz bir otomobilden beklenen temel ihtiyaçları gidermek üzerine geliştirip 1979'da üretimine başladığı G Serisi, 2013'teyse temel ihtiyaçtan kendini tatmin evresine geçmiş gibi görünüyor. Alman markanın Arap Yarımadası'ndaki zengin petrol şeyhlerinin "ihtiyaçlarını" gidermek için izlediği yolun sonucunda karşımızda her birinde çekiş olan 3 akslı, 5 diferansiyelli, 8 silindirli, 6 tekerlekli bir dev duruyor. Küçük bir seri halinde üretime geçecek olan G63 AMG 6x6'nın şifreleri adında saklı. G63 AMG, 544 HP gücündeki 5.5 lt'lik çift turbo beslemeli V8 anlamına gelirken, 6x6 da 6 tekerlekten çekişi ifade ediyor. 5.87 metrelik uzunluğu, 2.10 metrelik genişliği ve 2.30 metrelik yüksekliğiyle dev benzetmesini en çok hak eden araçlardan biri olan G63 AMG 6x6, 37 inçlik lastiklerin üzerinde duruyor. 46 cm'lik zeminden yüksekliğiyle engebe tanımını yeniden belirlemeye aday olan aracın askeri versiyonu aslında Avustralya Ordusu tarafından kullanılıyor. Ancak Mercedes-Benz'in Araplar için geliştirdiği bu versiyondaki konfor ve lüks seviyesinin bir S Serisi'nin gerisinde olmadığı iddia ediliyor. 350.000 Euro'luk vergisiz başlangıç fiyatıyla Mercedes-Benz'in en pahalı ikinci otomobili olan 6 tekerlekli devin teknik detayları tam olarak açıklanmasa da, ortalama tüketiminin 30 lt/100 km civarında, maksimum hızınınsa 160 km/s(sınırlandırılmış) olduğunu biliyoruz.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.