otohaber_logo
Haberler
Otomobilde Sarı ve Beyazın Modası Geçti
Türkiye’nin en çok takip edilen ve en güvenilir otomobil portalı www.otohaber.com.tr son okur anketinde, “Otomobilinizde hangi rengi tercih etmezsiniz” sorusunun yanıtını aradı. İşte sonuçlar.
Otomobilde Sarı ve Beyazın Modası Geçti
İnsanların yeni ya da ikinci el otomobil alırken en fazla dikkat ettiği konulardan biri otomobilin rengidir. Öyle ki otomobilinin rengine göre insanların karakterini tahmin etmeye çalışan araştırmalar bile yapılıyor. Erkekler daha çok grinin tonları olan renkleri tercih ederken, kadınların daha canlı renkleri tercih ettiğini biraz gözlem yaparak biz bile görebiliyoruz. Otomobil alırken bu kadar önem verilen bir konu hakkında biz de anketimizde insanların otomobil alırken tercih etmeyeceği renkleri bulmaya çalıştık. Biraz ilginç sonuçlarda ortaya çıktı. 3.205 kişinin katıldığı ankette en tercih edilmeyen renk yüzde 27,9 ile sarı olurken, hemen ardından yüzde 27,6 ile beyaz renk geliyor. Caddelerde çok sayıda gördüğümüz beyaz renkli otomobillerin, tercih edilmeyecek renk sıralamasında ikinci sırada olduğunu görmek bizleri de şaşırttı. Yeşil renk yüzde 24,1 ile üçüncü sırada yer alırken, gri renk onu yüzde 8,4 ile takip etti. Son iki sırada da kırmızı ve mavi renkleri görüyoruz. Kırmızı ve mavi renkler daha tercih edilebilir gözüküyor. Kırmızı renk yüzde 7,7 ile dördüncü olurken son sırada yüzde 3,9 ile mavi renk geliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.