otohaber_logo
Haberler
Jaguar Değil Aslan Yürek!
Otomobil tarihinin en güzel otomobilleri arasında her zaman kendine en üst sıralarda yer bulan Jaguar E-Type, yeni bir yerel İngiliz markası olan Lyonheart tarafından 21’inci yüzyıla taşınıyor.
Jaguar Değil Aslan Yürek!
İngilizler bazı şeyleri iyi yapıyorlar. Futbol, aristokrasi ve güzel otomobiller bu iyi şeylerden sadece birkaçı. Futbol ve aristokrasi bizim konumuz olmasa da güzel otomobillere bir göz atalım. Geçmişten bugüne kadar Aston Martin, Rolls-Royce, Bentley, Jaguar, MG, Mini veya Austin-Healey gibi markalar tasarımlarıyla otomobil tarihine damgasını vurmuş modellere imza attılar. Bu listede bir model var ki, taraflı tarafsız pek çok kişi için otomobil tarihinin en güzeli. Jaguar E-Type'tan bahsediyoruz. En güzel vahşi kedi 1974'ten bu yana üretilmiyor. Ancak model aradan neredeyse 40 yıl geçmesine rağmen hala başkalarına ilham vermeye devam ediyor. Lyonheart da bunlardan biri. Jaguar'ın memleketi Coventry'de kurulan bu küçük ve yeni marka, Lyonheart K ile, şehrinin ve İngiltere'nin gururu olan Jaguar E-Type'a saygı duruşunda bulunuyor. Uzun motor kaputu, kıvrımlarla dolu karoser, ince stoplar gibi tasarım detaylarıyla E-Type efsanesini hatırlatan Lyonheart K da tıpkı E-Type gibi hem coupe hem de cabrio karoserle yollara çıkacak. E-Type'ın modern yorumunda yabancı kapılar çalmak yerine Jaguar'a başvruan Lyonheart, aracın altyapısını Jaguar XK'dan almış. XK-R ve XK-RS'te de görev yapan 5.0 lt'lik kompresörlü V8, Cosworth'ün dokunuşlarıyla 575 HP güç ve 700 Nm maksimum tork değerleri üretirken, 6 kademeli otomatik şanzıman gücü arka tekerleklere aktarıyor. Limitlendirilmiş 300 km/s maksium hız ve 3.9 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değerleriyle dikkat çeken Lyonheart K'nın ortalama yakıt tüketimiyse 11.9 lt/100 km. Karoserde ve şaside alüminyumun kullanılmasıyla hafif olması amaçlanan Lyonheart K'da adaptif süspansiyon sistemi, aktif diferansiyel, yüksek performanslı frenler, Bower&Wilkins müzik sistemi, elektrikli koltuklar, çift xenon farlar gibi Jaguar XK'lardan tanıdığımız modern konfor ve güvenlik donanımlarına yer veriliyor. Vergiler hariç fiyatı coupe için 360.000 Euro, cabrio içinse 375.000 Euro olarak belirlenmiş. İlk etapta 50 adet olarak belirlenen üretim miktarı, talep sonrası 250'ye çıkartılırken, aracın E-Type gibi bir efsane olup olamayacağını zaman gösterecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.