otohaber_logo
Haberler
New York'ta Üç Yeni Kia
New York Otomobil Fuarı’nda en fazla yeniliğe imza atan marka olan Kia, makyajlı Optima, ikinci nesil Soul ve yeni Forte Koup’u Büyük Elma’da sahneye çıkartıyor.
New York'ta Üç Yeni Kia
Zengin donanım ve makul fiyat gibi geçmişten gelen özelliklerine son dönemde çekici tasarımı da ekleyen Kia, New York'ta küçük crossover sınıfındaki Soul'un yeni neslini tanıtırken, araçta geçtiğimiz yıl gün ışığına çıkan Track'ster konseptinden bazı tasarım detaylarına yer verilmiş. Birinci neslin kübik yapısını aynen koruyan yeni Soul'da tamamen yeni bir platforma yer verilmiş. 2.570 mm'lik dingil mesafesi selefine göre 20.3 mm artan yeni Soul'un genişliği de 15 mm'lik artışla 1.800 mm'ye ulaşmış. Amerika pazarında 1.6 lt ve 2.0 lt'lik benzinli motorlarla satışa sunulacak olan yeni Soul'un Avrupa macerasındaysa dizel üniteler devreye girecek. Markanın New York'taki ikinci dünya lansmanını ise kompakt coupesi Forte Koup'un yeni nesli oluşturuyor. Sırasıyla sedan ve hatchback karoser seçenekleriyle tanıtılan yeni Forte ailesinin son üyesi olan Koup'ta modern ve akıcı çizgiler dikkat çekerken, bir önceki nesli Cerato Koup adıyla Türkiye ve Doğu Avrupa pazarında satılan aracın bize gelip gelmeyeceği şimdilik meçhul. İki tamamen yeni modelin yanında Kia standının makyaj güzeliyse markanın orta sınıf temsilcisi Optima. Ön ve arka aydınlatma gruplarıyla tamponlarında yapılan kozmetik değişikliklerin yanında yeni bir gösterge tablosuna kavuşan Optima'nın güvenlik donanımları arasına kör nokta uyarı sistemi de makyajla birlikte eklenmiş. Aracın hibrit versiyonuysa kozmetik değişikliklere uğramasa da daha güçlü bir elektrik motoruna kavuşmuş.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.