otohaber_logo
Haberler
Elektrikli B Serisi Hazır
Mercedes-Benz’in kompakt MPV’si B Serisi, Amerika pazarına girişini New York Otomobil Fuarı’yla gerçekleştirirken, araç Amerika’ya sadece elektrikli versiyonuyla ithal edilecek.
Elektrikli B Serisi Hazır
Elektrik enerjisine en çok yatırım yapan markalardan Mercedes-Benz, ilk tam elektrikli modeli olan B Serisi Electric Drive'ı, New York'ta tanıttı. Dışarıdan bakıldığında ön tamponu ve özel jantlarıyla kendini belli eden elektrikli MPV, yaklaşık 200 km'lik bir menzil sunarken, aracın elektrik motoru 100 kW'den fazla güç ve 310 Nm maksimum tork üretiyor. 0-96 km/s hızlanmasını 10 saniyenin altında tamamlayan elektrikli B Serisi'nin maksimum hızı 160 km/s'de sınırlandırılmış. Araçtaki lityum-iyon batarya aracın zeminine gizlenirken, bu sayede hem kabin hem de bagaj genişliğinin benzinli ve dizel kardeşlerle aynı olması sağlanmış. 2 saatten kısa sürede 96 km'lik menzil sunacak kadar şarj edilebilen B Serisi Electric Drive, uzaktan erişim sistemi sayesinde sürücüsüne bilgisayar veya akıllı telefon üzerinden araca bağlanıp, menzili kontrol etme, klima veya ısıtmayı önden çalıştırma gibi fonksiyonlar sunuyor. Araç Avrupa pazarında 2013 sonuda, Amerika'daysa 2014'ün ilk çeyreğinde satışa sunulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.