otohaber_logo
Haberler
Panamera'ya Şanghay Ayarı
İlk kez 2009’daki Şanghay Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Porsche Panamera, bu kez 2013’te, doğduğu topraklarda makyajlı yüzü ve yenilikleriyle sahneye çıkacak.
Panamera'ya Şanghay Ayarı

Porsche'nin geniş kitlelere ulaşmasında en kilit rollerden birine sahip olan Porsche Panamera, makyajlı yüzü ve kayda değer teknik yenilikleriyle ikinci baharına hazır. Şanghay Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak olan büyük Porsche'nin tasarımında farları, stopları ve tamponları etkileyen küçük değişiklikler yapılırken, kabinde de bir takım kozmetik yenilikler dikkat çekiyor. Şimdiye kadar sadece tek bir karoser seçeneğiyle satılan Panamera, artık makyajla birlikte bir de uzun dingil mesafeli bir versiyona sahip. Şimdilik sadece Turbo ve 4S versiyonlarıyla birlikte sunulacak Excutive takılı uzun Panamera, 15 cm uzatılmış dingil mesafesiyle arka koltuklarda daha fazla diz mesafesi vaat ediyor. Araçtaki önemli teknik yeniliklerden ilki şanzımanlarda yaşanırken, artık manuel şanzıman üretim programından çıkartılmış. Makyajdan önce hibrid bir versiyonu zaten sunan Panamera, makyajla birlikte şarj edilebilir hibrid evresine geçmiş. S E-Hybrid takılı hibrid versiyon, elektrik enerjisini de arkasına aldığında 3.1 lt/100 km gibi sansasyonel bir ortalama tüketim değerine imza atarken, 36 km'lik elektrik menzili de etkileyici. Standart şebeke akımıyla 4 saatte şarj olabilen bataryanın yanında şarj süresini 2.5 saate çeken bir şarj ünitesi seçeneği de var. 416 HP'lik sistem gücüne sahip olan Panamera S E-Hybrid, 0-100 km/s hızlanmasını 5.5 saniyede tamamlarken, maksimum hızıysa 270 km/s. Panamera cephesinden gelen bir diğer teknik yenilikse, atmosferik V8'in yerini artık çift turbo beslemeli V6'nın alması. S ve 4S versiyonlarında görev yapan 400 HP gücündeki 4.8 lt'lik atmosferik V8, yerini 420 HP gücündeki 3.0 lt'lik çift turbo V8'e bırakırken, maksimum tork da 500 Nm'den 520 Nm'ye yükselmiş.

15 cm artan dingil mesafesi arka koltukların hizmetine sunulmuş.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.