otohaber_logo
Haberler
DS Yoldan Çıkıyor
DS Serisi ile standart modellerine premium dokunuşlu alternatifler sunan Citroen, DS Wild Rubis konseptiyle hatchback ve MPV’den sonra sonra DS logolu üçüncü karoser tipini de tanıtmış oluyor.
DS Yoldan Çıkıyor

DS stratejisiyle Avrupalı üreticiler arasında son dönemin en mantıklı hareketlerinden birine imza atan Citroen, DS3, DS4 ve DS5'ten oluşan DS üçlüsüne dördüncü bir üye geleceğini Şanghay Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak olan DS Wild Rubis konseptiyle müjdeliyor. Şimdiye kadar Şanghay'da iki DS konsepti sergileyen Citroen, DS Wild Rubis ile üçüncü DS konseptini de Çin'de sahneye çıkartırken, araç geleceğin premium aromalı Citroen SUV'unu simgeliyor. 4.7 metrelik uzunluğu ve 1.95 metrelik genişliğiyle dikkat çeken konseptin yüksekliğiyse 1.59 metre. 2.9 metrelik dingil mesafesi büyük SUV'larla benzer bir seviyedeyken, 21 inçlik alaşım jantlar da yine üst sınıflardan izler sunuyor. Seri üretim haliyle 2016'da Avrupa'da yollara çıkması beklenen konsept, markanın güncel DS modellerinden oldukça farklı bir yüz taşırken, özellikle farlar ve ön ızgara, gelecekte Citroen'de bir şeylerin değişeceğinin açık göstergeleri arasında yer alıyor. 2012'deki fuarda tanıtılan DS9 konseptinde ipuçları verilen yeni tasarım dilinden türetilen yeni konsept, ilk bakışta aykırı görünse de, Citroen'in mevcut DS modelleri dikkate alındığında ana hatlarının seri üretimde korunacağını tahmin etmek hiç de zor değil. DSX ya da DS Air Cross adıyla yollara çıkması beklenen yeni SUV, PSA Grubu'nun EMP2 adındaki yeni platformunda üretilecek.

Farlardaki LED'ler ışık oyunlarına da ev sahipliği yapıyor.

Yatay tasarım oyunları aracın geniş algılanmasını sağlıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.