otohaber_logo
Haberler
Rüzgarın Dönüşü
Geçmişte modellerini rüzgar adlarıyla adlandıran Maserati, bu geleneğe verdiği arayı Ghibli’yle bozarken, değişik zamanlarda üretilen ilk iki neslinde coupe olan “güney rüzgarı” yeni neslindeyse lüks bir sedana dönüşmüş.
Rüzgarın Dönüşü

Her şeyi başlatan Mistral oldu. 1963 yılında yollara çıkan dört kişilik coupe, adını Fransa'nın Akdeniz kıyılarında esen kuzey batı yönlü rüzgardan alarak, Maserati'nin doksanların sonuna kadar sürdürdüğü rüzgar geleneğini başlattı. Mistral, sonrasında Ghibli, Bora, Khamsin, Karif ve Shamal gibi modellerle esen rüzgarlara verilen ara üçüncü Ghibli ile sona eriyor. İtalyan markanın 2012 sonunda tanıttığı amiral gemisi Quattroporte'nin yeni neslinden izler taşıyan, dinamik bir tasarım sunan Ghibli'de ön ızgara yeniden yorumlanmış. Üst orta sınıftaki geleneksel Alman sedanları kadar A7 Sportback, CLS ve 6 Gran Coupe gibi sedan-coupe melezleriyle de rekabet edecek olan "güney rüzgarı" Maserati tarihinde dizel motorun kullanıldığı ilk model olacak. Her ikisi de turbo beslemeli olan 3.0 lt'lik benzinli V6'larda güç 410 HP'ye kadar çıkarken, 8 kademeli otomatik şanzıman tüm Ghibli'lerde standart. Arkadan itiş ve 4 tekerlekten çekiş alternatiflerinin sunulacağı Ghibli'de görev yapacak dizelin 3.0 lt'lik bir V6 olmasına kesin gözüyle bakılırken, Şanghay Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak olan "küçük" Maserati'nin yılda 50.000 gibi, marka için astronomik sayılabilecek miktarda üretilmesi planlanıyor. Modena'daki mevcut Maserati Fabrikası, böylesine büyük üretim miktarlarına alışkın olmadığından yeni Ghibli, Bertone tesislerinde bantlardan inecek. Teknik detayları fuarla birlikte ortaya çıkacak olan yeni Ghibli'nin Avrupa başlangıç fiyatının 80.000 Euro dolaylarında olması bekleniyor.

Ana hatlar ağabey Quattroporte'den alınsada , karoser oranları çok daha zarif. Boyutlar ve bagaj hacmi şimdilik sır.

Ghibli'nin kokpitinde İtalyan tarzı tam anlamıyla hissedilmese de, analog saat ve çift renkli kokpit ancak teselli.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.