otohaber_logo
Haberler
Yeni Kral
Aston Martin V12 Vantage,517 HP ile güçsüzlükten ve yavaşlıktan çok uzak bir rüya otomobili olsa da, konu spor otomobiller olduğunda her zaman daha fazlası olabilir. Tıpkı 573 HP gücündeki Vantage V12 S gibi…
Yeni Kral
Hızlı, daha hızlı, en hızlı… Bir spor otomobil üretiyorsanız, ya da birine sahipseniz muhtelif dönemlerde mutlaka bu üç söz aklınızdan geçer. Sahibiyseniz, hızlı bulduğunuz otomobilinizin daha hızlı olmasını istersiniz. Üretiyorsanız, yollarla buluşturduğunuz sporcunun en hızlısı olmasını isteyebilirsiniz. Aston Martin ikinci kategoriye giriyor ve zaten hızlı olan Vatange V12'nin sonuna bir S harfi ekleyerek tarihinin en hızlı seri üretim otomobiline imza atıyor. Gücü 517'den 573 HP'ye yükseltilen 6.0 lt'lik atmosferik V12 aynı zamanda 15 da hafiflemiş. Yeni kullanılmaya başlanan Sportshift III isimli otomatikleştirilmiş manuel şanzıman da, yerini aldığı 6 ileri manuel şanzımana göre 25 hafif. Tasarımında da özgün detayların kullanıldığı Vantage V12 S'in ön ızgarasında Aston Martin'in geçtiğimiz hafta tanıttığı CC100 konseptinden izler görünürken, iç mekanda da karbon fiber paketleriyle hem daha sportif bir görünüm elde etmek hem de fazladan ağırlık tasarrufu sağlamak mümkün. 330 km/s'lik maksimum hızıyla Aston Martin tarihinin en hızlısı olan Vantage V12 S'in yürüyen aksamında da önemli değişiklikler yapılmış. 3 kademeli adaptif süspansiyon sistemi marka için bir ilkken, direksiyon sistemi de daha hassas tepkiler vermek üzere yenilenmiş.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.