otohaber_logo
Haberler
8'in Ayak Sesleri
Kaymak tabaka için 6 Serisi dışında 4 kişilik bir coupe alternatifi olmayan BMW, Concorso d´Elegance Villa d´Este’de sergilediği konseptle, gerçek bir S Serisi Coupe rakibinin nasıl olabileceğini ve muhtemel bir 8 Serisi geri dönüşünün de ipuçlarını veriy
8'in Ayak Sesleri

Concorso d´Elegance Villa d´Este en özel klasik otomobillerin en prestijli güzellik yarışmalarından biri. Ancak İtalya'da Como Gölü kıyısında gerçekleştirilen bu organizasyonda geçmişten gelenler kadar geleceğe ışık tutan yenilikler de sahne alıyor. Tıpkı BMW'nin İtalyan tasarım devi Pininfarina ile ortaklaşa tasarladığı Gran Lusso Coupe gibi. Geçtiğimiz yıl yapılan organizasyonda Zagato ile ortaklaşa tasarlanan Zagato Coupe'yi görücüye çıkartan Almanlar, bu kez Pininfarina ile birlikte çok daha büyük ve üst sınıfa hitap eden bir modele imza atmışlar. Güncel modelleri arasındaki en büyük seçenek 6 Serisi Coupe olan BMW, Mercedes-Benz CL ya da Bentley Continental GT gibi daha lüks coupelere rakip olabilecek bir otomobili bulunmayan markanın gelecek planları arasında yer alan 7 Serisi bazlı coupenin ön sunumu olarak da kabul edilebilir. Heybetli ön ızgarasıyla dikkat çeken konseptin dar farları bir BMW için alışılmadık görünürken, birbiriyle birleşen ince stoplar da Münihli marka için farklı bir tarzı yansıtıyor. 21 inçlik, cüssesine göre normal sayılabilecek gösterişli jantlar üzerinde duran Gran Lusso'nun uzun motor kaputunun altında bir V12 yatarken, bu açıdan bakıldığında BMW'nin V12 motorların geleceğine bir şekilde inandığını söyleyebiliriz. Karoserdeki yepyeni tasarım felsefesine rağmen kabindeki yapı güncel 7 Serisi'nden devşirilirken, tavandaki ince cam bölüm de özgün bir tasarım detayı olarak dikkat çekiyor.

Gran Lusso'nun boyutları henüz açıklanmasa da, 5 metre civarında bir uzunluk hesaba katılmalı.

İnce stoplar her beğeniye hitap etmezken, olası seri üretim kararı çıkarsa bu bölümler değişebilir.

Kokpitte bildik hatlar kullanılmış. Bununla birlikte 48.000 yıllık Kauri ağacının kullanılmış sıradışı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.