otohaber_logo
Haberler
Ailelerin Sporcusu
Skoda Octavia, performans isteyenler için RS logosu altında biri dizel biri de benzinli iki seçenek sunmayı yeni nesilde de sürdürürken, 248 km/s’lik maksimum hızı, kompakt Çek’i tarihin en hızlı Octavia’sı yapıyor.
Ailelerin Sporcusu

Kompakt sınıfta dikkat çekmeyen sporcular başlığının altında kendine en iyi yerleri tutan modellerin başında gelen Skoda Octavia RS, üçüncü nesliyle Goodwood Hız Festivali'nde tanıtıldı. Daha önce olduğu gibi yine hem hatchback hem de station karoserde sunulacak olan RS versiyonunda motor seçeneği de iki adet. İlk seçenek olan benzinli ünite 2.0 lt'de 220 HP çıkartırken, 0-100 km/s hızlanması 6.8 saniye sürüp, maksimum hız 248 km/s'de son buluyor. Hatchback versiyonda 6 ileri manuel şanzıman için geçerli olan bu verilerle birlikte, 184 HP gücündeki dizel motorlu RS'te 0-100 km/s hızlanması 8.1 saniye sürerken, maksimum hız 232 km/s. Karoserindeki özel detaylarla sürüden ayrılan Octavia RS, aynı zamanda 12 mm alçaltılmış olmasıyla da yere daha yakın ve agresif duruyor. İç mekanında da RS'e özel koltuklar, üç kollu yeni direksiyon simidi ve alüminyum pedal takımıyla standart kardeşlerinden ayrılan sportif Octavia'da, sürüş dinamizmine yönelik bir takım değişiklikler yapılmış. Elektronik ön diferansiyel kilidi XDS ve çok kollu arka aks bunlar arasında yer alırken, bir çeşit ses jeneratörü sayesinde kabinde daha sportif sesler duyulması sağlanıyor.


Arka tamponundaki kırmızı çizgisi ve dörtgen egzozlarıyla bu Octavia diğerlerinden ayrılıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.