otohaber_logo
Haberler
Juke Revizeli Dizel
Nissan’ın küçük SUV-Crossover sınıfında kendine sağlam bir yer bulmasını sağlayan modeli Juke, mevcut 1.5 lt’lik dizelin iyileştirilmiş versiyonuyla satışa sunulacak.
Juke Revizeli Dizel

Maksimum tork değeri 20 Nm artarak 260 Nm'ye ulaşan motor bu değerin yüzde 80'ini 1500 devrin altında sunuyor. Ortalama yakıt tüketimi 4.8 lt/100 km'den 4.2 lt/100 km'ye inerken Start-Stop Sistemi de eklenmiş. 110 HP'lik maksimum gücü değişmeyen revize edilmiş motorla birlikte şanzımanda ilk iki vitesin oranları da kısaltılarak düşük hızlarda daha canlı tepkiler verilmesi hedeflenmiş. Nissan cephesinden gelen bir diğer yenilik de yine SUV-Crossover sınıfını ilgilendiriyor. Bazı pazarlarda Renault ve Dacia modellerini kendi logosuyla satan Nissan, Dacia Duster'ı Hindistan pazarına yönelik olan Nissan Terrano adı altında üretmeye hazırlanıyor. Kendi tasarım felsefesine uygun bir yüz ve özgün karoser detaylarıyla yollara çıkacak olan Terrano'nun ilk etapta Hindistan'a yönelik yerel bir model olması beklenirken, motor seçeneklerinin de 4 silindirli benzinli ve dizel ünitelerden oluşması muhtemel.


Tasarımda değişiklik öngörülmesede Start/Stop gibi detayların eklenmesiyle tüketim düşürülmüş.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.