otohaber_logo
Haberler
Güzel Station
Şimdiye kadar kompakt sınıf temsilcisi Leon’da sadece 5 kapılı hatchback olmak üzere tek bir karoser seçeneğiyle yetinen Seat, aracın üçüncü neslinde 3 kapılı hatchback’ten sonra şimdi bir de station versiyon tanıtarak aracın eskisinden de önemli olduğunu
Güzel Station

Avrupalı bir marka olup da kompakt sınıfta bir station sunmamak Seat'ın şimdiye kadar sahip olduğu bir "ayrıcalık" olarak kabul ediliyordu. Sonuçta İspanyollar Volkswagen Grubu'nun sportif ruhlu üyesiydiler ve Leon'un dinamik yapısı da herhalde bir station versiyonu garip hale getiriyordu. Ancak bu durum üçüncü nesille birlikte artık tarih oldu. Şimdiye kadar küçük sınıfta Ibiza ST ve orta sınıfta da Exeo ST ile şık hamallar sunan marka, şimdi daha da çekici bir reçeteyi kompakt sınıfta Leon ST ile karşımıza çıkartıyor. Seat'ın kompakt bir station üretmesinin sebeplerinden biri belki de Exeo'nun üretiminin sonra ermesiyle oluşan boşluk olabilir. Ancak sebep ne olursa olsun kesin olan bir şey var ki, markanın ST takılı yeni modeli iyi görünüyor. Hatchback Leon'la aynı ön tasarımı sunan Leon ST'de şık arka tasarım dikkat çekerken, stoplarla birleşen omuz çizgisi hatchback kardeşlerden alınan çekici bir tasarım detayı. 4.54 metrelik uzunluğuyla 5 kapılı Leon'dan 277 mm uzun olan ST versiyonunun 2636 mm'lik dingil mesafesiyse 5 kapılı hatchback kardeşiyle aynı seviyede. Kompakt sınıfın en iyileri arasında yer alan 587 litrelik bagaj hacmini 1470 litreye kadar arttırmak mümkünken, kolay arka koltuk katlama mekanizması, katlanabilir sırtlıklı ön yolcu koltuğu ve çift zeminli bagaj gibi detaylar aracın pratik yönleri arasında sayılabilir. 1.2 lt 85 ve 105 HP, 1.4 lt 122 ve 140 HP ile 1.8 lt 180 HP benzinli ve 1.6 lt 90 HP ve 2.0 lt 150 ve 184 HP dizel motor seçeneklerinin sunulduğu Leon ST, eylül ayında gerçekleştirilecek Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtıldıktan sonra satışa sunulacak.

Yazı: Eray Özgür

Leon ST'de bagaj hacmi , boyutlar, fiyat ve kullanışlılık 3 ve 5 kapılı kardeşlerinden daha üst seviyede.

Çift renkli kokpit şık ve sade görünürken, FR donanımında daha sportif detaylara yer veriliyor.

587 litrelik bagaj hacmini 1470 litreye çıkartmak için bagajdaki kolları çekip arka koltukları yatırmak gerekiyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.