otohaber_logo
Haberler
Veda Zamanı
2003’ten beri süren üretimiyle Lamborghini’nin en uzun soluklu modelleri arasında yer alan Gallardo emeklilik günleri için geri sayıma başlarken veda hediyesi gelmiş geçmiş en sıkı Gallardo.
Veda Zamanı

Aventador ile V12 macerasını yeni nesle taşıyan Lamborghini, giriş modeli olan Gallardo'yu ise emeklilik günlerine hazırlıyor. Markanın pist yarışı olan Blancpain Super Trofeo'da yarışan Gallardo Super Trofeo'nun yol versiyonu olan Squadra Corse "yarış takımı" anlamına gelirken, araçta 570 HP güç üreten 5.2 lt'lik V10 görev yapıyor. Pistte yarışan Super Trofeo'ların karbon-kompozit arka spoyleri standart Gallardo LP 560-4'e göre 3 kat basınç yaratıyor. Normalde cam bir kapağın altında yer alan motoru Squadra Corse'de tamamen sökülebilen karbon-kompozit bir kapak gizliyor. 1340 kg'lik ağırlığıyla LP 560-4'ten 70 kg'den hafif olan yol yarışçısı 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyede tamamlarken, 0-200 km/s hızlanmasıysa 10.4 saniye sürüyor. 2.35 HP/kg'lik güç/ağırlık oranı sunan Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse'nin maksimum hızıysa 320 km/s. Karoserinde İtalya bayrağı simgeleyen şeritler, parlak siyah bölümler ve özel tasarımlı 19 inçlik hafif alaşım jantlarıyla dikkat çeken özel versiyonun iç mekanındaysa yarış tipi koltuklar standart, konfor koltuklarıysa opsiyonel.


Cam yerine hava kanallı motor kapağı kullanılan özel versiyonda İtalya Bayrağı'nın renkleri de unutulmamış.


Hemen her noktada alcantara kaplanan kokpit kırmızı detayları da barındırıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.