otohaber_logo
Haberler
Alüminyum Dev Makyajlandı
Otomotivde alüminyumun bugün bu kadar yaygınlaşmasının öncüleri arasında yer alan Audi A8, üçüncü neslinde makyajlanırken, led matrix farlar ve eklenen yeni sürüş yardımcıları makyajın en büyük getirileri arasında.
Alüminyum Dev Makyajlandı

Birinci neslin yollara çıktığı 1994 yılından bu yana alüminyum karoser yapısına sadık kalıp, bu hafif ve dayanıklı malzemenin farklı sınıf ve türlerdeki otomobillerde kullanılmasında öncü rolü oynayan Audi A8'in üçüncü nesli Frankfurt'ta makyajlı haliyle sergilenecek. Makyajla birlikte Audi'nin Amiral Gemisi'nde köklü değişiklikler bekleyenler yine hayal kırıklığına uğrayacaklar. Zira Almanlar en lüks modellerinde macera yerine tasarımda cilayı ön planda tutmuşlar. Makyajdan önce farların kıvrımlı olan alt kısımları düz hale getirilirken, stoplar da krom bir şeritle birleştirilerek arka tasarım daha zarif bir görünüme bürünmüş. İç mekanda yeni renk ve döşeme seçeneklerinin yanında, havalandırmalı ve masaj fonksiyonlu ön koltuklar, elektrikli arka koltuklar, geriye kadar uzanan deri konsol ve arka bölümde rahatlama fonksiyonu gibi özellikler makyajın yenilikleri arasında. 3.0 lt 258 HP ve 4.2 lt 385 HP dizel ile 3.0 lt 310 HP ve 4.0 lt 435 HP'lik benzinli motor seçeneklerinin yanında sadece uzun dingil mesafeli A8'le birlikte sunulan 6.3 lt 500 HP'lik W12 ve S8'de görev yapan 520 HP gücündeki 4.0 lt'lik V8 motorlar mevcut. Tüm motor seçenekleri Euro 6 Emisyon normunu karşılarken, ortalama yakıt tüketimi yüzde 10'a varan oranda azalmış. Pre-Sense isimli güvenlik sisteminin daha güncel bir hale getirildiği makyajlı A8'de artık aktif şerit takip yardımcısı, yayaların dışında vahşi hayvanları da tanıyan gece görüş sistemi ve yeni park yardımcısı gibi donanımlar makyajın getirileri arasında. Makyajlı Audi A8 kasım ayında yollara çıkacak.



Bagajın yükleme ağzı daha ergonomik bir hale getirilirken,kokpitte neredeyse değişiklik yok.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.