otohaber_logo
Haberler
2 Makyaj 2 Konsept
Frankfurt Otomobil Fuarı için geri sayımda sona yaklaşılırken, Peugeot fuarda makyajlı 3008 ve 5008’in yanında seri üretime hazır iki konsept de sergileyecek.
2 Makyaj 2 Konsept
Markalar önemli fuarlar öncesinde sergileyecekleri yenilikleri kimi zaman aylar öncesinden kimi zaman da fuarların başlamasına kısa bir süre kala açıklıyorlar. Peugeot ise her ikisini de birden yapan bir üretici. Zira Fransızlar ikinci nesil 308'i ve kompakt coupeleri RCZ'nin R versiyonunun Frankfurt'ta sergileneceğini aylar öncesinden duyurup her iki aracı da resmi olarak tanıtmışlardı. Kapılarını eylül ayının ikinci haftasında açacak olan fuara kısa bir süre kala Fransızlar şimdi de iki makyaj ve iki konsept tanıtarak, Frankfurt'ta sahnelerinin oldukça dolu olacağı mesajını veriyorlar. Markanın kompakt sınıftaki crossover'ı 3008 ve MPV'si 5008'in makyajlı nesillerinde, Peugeot'nun son dönemdeki yeni aile yüzüne adapte edilen ön tasarımlar dikkat çekiyor. Izgara ve farlar kompakt kardeşlerde birbirine çok yakınken tamponlarla farklılık yaratılmış. 3008'de stopların deseni farlarla uyumlu hale getirilirken 5008'in arka bölümündeki değişimler daha kısıtlı. Kokpit tasarımları da ikiz olan 3008 ile 5008'in iç mekanında yeni kaplamalar ve kumaş seçeneklerinin yanında renkli ekranlı head-up display sistemi makyajın yenilikleri arasında yer alıyor. Her iki aracın da motor seçeneklerinde değişiklik yapılmazken, motor yenilikleri iki konsept üzerinde karşımıza çıkıyor. Bunlardan ilkini seri üretim hali de ilk kez Frankfurt'ta sergilenecek olan ikinci nesil 308'in R konsepti oluşturuyor. RCZ R'dan tanıdığımız turbo beslemeli 1.6 lt'lik benzinli motorun görev yaptığı 308 R konsepti 270 HP'lik gücüyle markanın yeni kompakt sporcusunun da ipuçlarını verirken, gücünü 6 ileri manuel şanzıman üzerinden sınırlı kaydırmalı kilitli diferansiyele sahip ön aksa aktaran konseptin performans değerleri şimdilik açıklanmıyor. Agresif ön ve arka tamponlarıyla standart 308'lerden ayrılan 308 R konseptinin en can alıcı tasarım detayları arasında yer alan çift renkli karoser aracın bir şov otomobili olduğunu hatırlatıyor. Adının sonunda her ne kadar konsept takısı alsa da, kısa bir süre sonra neredeyse hiç değişmeden yollara çıkması beklenen 308 R'la birlikte markanın küçük sınıftaki temsilcisi 208'in hybrid versiyonu da bir konsept olarak tanıtılıyor. 1.2 lt'lik benzinli VTi ile ona eşlik eden bir elektrikli motordan oluşan hibrid sistem 49g/km'lik CO2 salımına olanak verirken, 0-100 km/s hızlanması 8.0 saniye sürüyor.

Yazı: Eray Özgür


Kompakt sporcular liginde litre başına verim konusunda 308 R zirveye oynayacak.270 HP gücündeki 1.6 motor 169 HP/lt.


49 g/km'lik emisyon değerleri sunan bir çevreci olsa da 208 Hybrid FE konsepti agresif tamponları ve büyük jantlarıyla 208 GTi'ın daha sert bir türevi gibi de görünüyor.


3008'deki değişiklikler sonrasında kompakt crossover çok daha dinamik görünüyor.


Geri görüş kamerası,renkli head-up display ve yeni kokpit kaplaması makyajın getirdiği değişiklikler.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.