otohaber_logo
Haberler
A'ya Kardeş Geliyor
Daha çok SUV ve Coupe modelleriyle tanıdığımız lüks Japon Infiniti, kompakt sınıfa adım atmaya hazırken, ilk modelin neye benzeyeceğini Q30 konsepti belli ediyor.
A'ya Kardeş Geliyor

Otomobil dünyasında akrabalık ilişkileri giderek daha karışık bir hale geliyor. İşleri daha da karışık getirmeye hazırlanan ikiliyse Alman Mercedes-Benz ve Japon Infiniti. Mercedes-Benz bir süredir Renault ile bir işbirliği içinde. Renault, Nissan Grubu'nda büyük oranlı bir hisseye sahip ve Infiniti de Nissan'ın lüks markası. Kompakt sınıfa adım atmaya hazırlanan Infiniti bu hamlesinde Mercedes-Benz A Serisi platformunu kullanmaya aday. Henüz ortada kesinleşmiş bir durum yok ancak kesin olan şey tasarımın Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak olan Q30 konseptine paralel olacağı. Kıvrımlı yüzeyleri ve özellikle de ön bölümüyle yeni Mazda3'ten de izler sunan konsept, aslında markanın 2011 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttığı Etherea konseptinin evrilmiş hali. Seri üretim öncesinde yeni kompakt modelinin geliştirme aşamasında Formula 1 şampiyonu Sebastian Vettel'den de destek alan Infiniti'nin aracı 2014 sonu veya 2015 başında yollara çıkarması bekleniyor.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.