otohaber_logo
Haberler
Volvo'dan Güzel Bir Adım
Geçmişinde P1800 gibi bir güzellik olan Volvo, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda adı çok yaratıcı olmasa da, tasarımıyla göz kamaştıran Coupe Concept ile gelecek planlarındaki yeni coupe’nin ipuçlarını veriyor.
Volvo'dan Güzel Bir Adım

Güvenliğin marka önceliği olduğu Volvo, bundan sonra insanları korumanın yanında duygularını da okşayacak modellere imza atmak istiyor. Bu felsefe bir süredir zaten değişen tasarımla kendini belli etmişti. Şimdi sırada bir sonraki adımı atıp yeni sınıflara yönelmek var. Ve bu adımın ilk fazını Frankfurt'ta sergilenecek Coupe Concept oluşturuyor. Düz ancak birbiriyle uyumlu yüzeylerin dikkat çektiği konseptin heybetli ön ızgarası üst sınıfa yönelik bir üretimi simgelerken, T formlu gündüz farlarına sahip aydınlatma grubu aracın güçlü yüzünü tamamlıyor. Çok uzun motor kaputu ve kısa bagaj bölümü üst sınıf bir coupe'den beklenen geleneksel zarafeti yansıtırken, konseptin belki de en can alıcı noktası arka bölüm. C formlu stoplar, dik inen yüzeyler ve kaslı çamurluklar Coupe Concept'in özgün bölümünü oluşturuyor. Volvo'nun yeni nesil platformunun kullanıldığı konseptin heybetli motor kaputunun altında turbo ve kompresör tarafından desteklenen 2.0 lt'lik benzinli bir motor görev yaparken, arka aksın üzerindeki elektrikli motorla birlikte toplam sistem gücü 400 HP maksimum tork da 600 Nm oluyor. Şarj edilebilir hibrid coupe'nin iç mekanında da yenilikçi bir yapı dikkat çekerken, bu anlayış yeni Volvo modellerinde de kullanılacak.


Volvo konseptin seri üretime geçmesiyle premium algısını daha da güçlendirecek.Platform değişken olacak.





Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.