otohaber_logo
Haberler
Yeni Büyük Abiler
General Motors bünyesindeki en büyük arazi araçları olarak anılan Chevrolet Tahoe ve GMC Yukon modelleri 2014 için elden geçirilirken, sürücü ve sağ ön yolcu arasında, tavandan aşağıya doğru açılan havayastığı, farklı bir güvenlik donanımı olarak dikkat ç
Yeni Büyük Abiler
Amerikalılar büyük sever! Bu durum, yeni tanıtılan Chevrolet Tahoe ve GMC Yukon'u görünce bir kez daha kanıtlanmış oluyor. General Motors bünyesinde, kendi klasmanlarının en büyükleri olan ikizlerden Tahoe gibi bir seçenek size yeterli gelmiyorsa, o zaman Suburban'a yönelmeniz gerekecek. Lakin Tahoe'den yaklaşık yarım metre daha uzun olan Suburban, dingil mesafesinde de 33 cm daha fazlasını sunarak "En Büyük" olduğunu bir kez daha gösteriyor.
Konu GMC'ye geldiğindeyse, model adlandırılması Yukon, Yukon XL ve Yukon Denali olarak devam ediyor. Chevrolet modellerinden daha Premium bir konumlandırması olan üçlü, buna rağmen altyapılarında bir farklılık taşımıyorlar.
Tüm aile üyelerinde 5.3 lt'lik EcoTec3 V8'lik ünite görev yaparken, maksimum güç 355 HP, maksimum tork ise 519 Nm olarak açıklanıyor. Yukon Denali için ayrıca 420 HP'lik bir de 6.2 lt'lik seçenek söz konusu. 6 kademeli Hydra-Matic 6L80 otomatik şanzıman standart olarak sunulurken, 4 tekerlekten çekiş sistemi versiyona göre donanım olarak alınabilecek.
Adaptif Cruise Control, Çarpışma Uyarısı, Şerit Takip Asistanı gibi modern güvenlik donanımlarından oluşan listede en fazla dikkat çeken kalem ise; sürücü ve ön yolcu arasında açılan havayastığı. İlk Subarban üretiminin üzerinden geçen 80 yıl ve 11 jenerasyonun ardından yollara Texas'tan çıkacak olan 12'nci nesil Suburban ve türevlerinin tasarımı, rüzgar tünelindeki testlere ağırlık verilerek gerçekleştirilmiş.
Yazı: Birkan Demir Çalışkan

CHEVROLET SUBURBAN
Amerikalılar kadar Araplar'ın da yoğun ilgi duyduğu iri SUV, 6 metreye yakın bir uzunluğa sahip.

CHEVROLET TAHOE
Ağırlık tasarruflarından biri olarak, alüminyum motor kaputu ve bagaj kapağı gibi detaylar tüm modellerde mevcut.

GMC YUKON DENALI
20 inçlik jantlar standart olarak sunulurken, ailenin baz versiyonlarında 18 inçe görev veriliyor.

Modern çağın gerekliliklerini barındıran iç mekanın ilk sırasındaki koltuklar, versiyona göre tek parça gibi de sipariş edilebilecek. İkinci sıra koltukları artık daha pratik bir şekilde katlanarak üçüncü sıraya geçişlerin kolaylaştırıldığı iddiası var.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.