otohaber_logo
Haberler
Büyük,Daha Büyük,En Büyük
Lüks SUV kavramının Amerikan yorumlarından Cadillac Escalade, yeni neslinde de büyük, köşeli ve lüks yapısını koruyarak sürpriz yapmazken, araç önümüzdeki ilkbahar yollara çıkacak.
Büyük,Daha Büyük,En Büyük

Porsiyonların, yolların, insanların, kısaca çoğu şeyin büyük boyunun ülkesi Amerika'dan gelecek yeni bir SUV'un, hele de Cadillac logosu taşıyorsa, büyük olmasında şaşılacak bir şey yok. Yeni Cadillac Escalade dördüncü neslinde de marka geleneklerinden kopmuyor: Büyük, köşeli ve lüks! Bir Range Rover tanımını da andıran bu üçlemenin büyük kısmını 5.18 metrelik uzunluk oluşturuyor. Bunu yetersiz bulanlar için dingil mesafesi 35 cm arttırılmış ve toplam uzunluğu da 5.70 metreye ulaşmış ESV versiyonu da mevcut. Köşelere gelince, karoserin her noktasını yine köşelere bırakan tasarımcılar işin içine biraz daha fazla kas izi katarak 2.04 m genişliğindeki ve boş ağırlığı 2.5 tondan başlayan devin olabildiğince çekici görünmesini hedeflemişler. Hedefin yerine geldiği tartışılabilir ama yeni Escalade'in lüksünü tartışmak biraz anlamsız. Zira araçtaki konfor ve güvenlik donanımları lüks bir arazi aracından beklentileri fazlasıyla karşılıyor. 420 HP gücündeki 6.2 lt'lik benzinli V8 ile Amerikan geleneklerine sadık kalan yeni Cadillac Escalade gücünü 6 kademeli bir otomatik şanzımanla arka tekerleklere aktarırken, 4 tekerlekten çekiş opsiyon listesinde yer alıyor.

Yazı: Eray Özgür


5.70 metrelik ESV versiyonu,büyüklük kavramını yeniden sorgulatıyor. Merdiven tipi şasi ve sabit arka aks dünden kalma.


Kokpit, yerini aldığı nesle göre çok daha modern görünürken, direksiyonun ardındaki vites kolu kaba görünüyor.Dijital ekranlar hem ön konsolda hem de gösterge tablosunda kullanılmış.


İkinci sıradaki bağımsız koltuklarla limuzinleri aratmayan bir genişlik seviyesi hedeflenmiş.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.