otohaber_logo
Haberler
Skoda'ya Ekonomi Tescili
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yakıt türleri ve tüketimlerine göre yapılan “En İyi 10” listesinin benzinli araçlar sıralamasında Skoda üç modeliyle yer aldı.
Skoda'ya Ekonomi Tescili

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, Türkiye'de satılan otomobiller arasında yakıt türleri ve tüketimlerine göre yaptığı "En İyi 10" listesinin benzinli araçlar kategorisinde ilk iki sırayı Skoda Citigo aldı. Skoda Rapid ve Fabia modelleri ise listede Citigo'yu takip eden diğer modeller oldu. Bakanlığın yakıt türüne göre "Yakıt Tüketiminde En İyi 10" listesinin benzinli araçlar kategorisinde ASG otomatikleştirilmiş manuel şanzımana sahip Citigo, 100 km'de 4.4 litre tüketimle birinci oldu. İkinci sırada ise km'de ortalama 4.5 lt'lik yakıt tüketimiyle Citigo'nun manuel versiyonu yer aldı. Skoda'nın Rapid modeli 1.2 lt benzinli motor ve manuel şanzımanı ile 100 km'de ortalama 5.4 litre tüketimle üçüncü sıraya yerleşirken, yine Rapid'in 1.4 lt benzinli motor ve otomatik şanzımanlı versiyonu km'de ortalama 5.8 litre tüketimle dördüncü sırada yer aldı. Listenin devamında beşinci sıraya yerleşen Skoda'nın beğenilen modeli Fabia, sahip olduğu manuel şanzıman ve 1.4 lt motoru ile 100 km'de ortalama 5.9 litre'lik yakıt tüketimi ile dikkat çekti.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.