otohaber_logo
Haberler
Honda'dan Mini Roadster
S2000’le birlikte efsane kategorisine giren bir sürücü otomobili üreten, ancak arkadan itişli roadster’ın üretiminin sona ermesiyle üstsüz bir otomobil eksikliği de çeken, Honda yakında üretilecek olan yeni sporcusunu S660 konseptiyle müjdeliyor.
Honda'dan Mini Roadster

Arkadan itiş, litre başında güçte atmosferik motorlar arasında rekor kıran devir delisi bir motor, dinamik sürüş özellikleri ve yüksek keyif. Honda S2000'i üretildiği 1999-2009 yılları arasında efsane haline getiren başlıca özelliklerdi. Honda son dönemde çevreci ve daha aklı başında otomobillere odaklanmış olabilir. Ancak bu, Japonya'dan keyifli haberler gelmeyeceği anlamı taşımıyor. Zira Tokyo Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak olan Honda S660 konsepti yakında yeni bir keyif Honda'sı göreceğimizin ipucu olarak kabul edilebilir. 2011'de tanıtılan EV-STER konseptinin seri üretime çok yakın hali diyebileceğimiz S660 konsepti adını, 660 cc'lik silindir hacmine sahip motorundan alıyor. Japonya'da Kei-Car olarak bilinen ve 660 cc'lik silindir hacmi, 64 HP güç, 3.4 metrelik uzunluk gibi sınırlamaları olan mikro otomobiller arasında dahil olacak olan konsept S2000 dışında 1991-96 yılları arasında üretilen mikro roadster Honda Beat'in de yeniden doğuşu anlamına geliyor. İki kişilik konseptin seri üretime geçilmesi halinde Avrupa ve Amerika gibi pazarlar için 1.0 lt'lik daha güçlü bir motorla üretilmesi de olası.




Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.