otohaber_logo
Haberler
Kasksız Deli
Bu yılın başında Cenevre Otomobil Fuarı’nda sahneye çıkan Lamborghini Veneno, üç adet üretilmesi, fiyatı, gücü ve tasarımıyla hipersporcular arasındaki yerini alırken, bundan daha fazlası olmaz diyenler aracın roadster versiyonunun da tanıtılmasıyla büyük
Kasksız Deli
Geçtiğimiz hafta Lamborghini'nin 50'nci doğum gününü kapsamlı bir nostalji haberiyle biz de elimizden geldiğince kutlamıştık. İtalyan spor otomobil üreticisi bu yılın başında Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilediği Veneno ile bir anlamda kendine doğum günü hediyesi vermişti. Anlaşılan o ki Sant'Agata Bolognese merkezli İtalyan markada kutlamalar sürüyor. Zira sadece 3 adet üretileceği açıklanan Veneno fırtınası şimdi de Veneno Roadster ile farklı güce ulaşıyor. Cenevre'de tanıtılan sabit tavanlı kardeşinin robotik gri rengine karşın koyu kırmızı renkli bir kıyafet giyen Veneno Roadster'da Aventador platformu kullanılıyor. Ortaya konumlandırılan 6.5 lt'lik atmosferik V12, 750 HP'lik gücünü 4 tekerleğe birden 7 kademeli sıralı otomatik şanzıman üzerinden aktarıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 2.9 saniyede tamamlayan Veneno Roadster, bu disiplinde Coupe kardeşinden 0.1 saniye hızlı. 355 km/s'lik maksimum hıza ulaşan Veneno Roadster 1490 kg ile bir tüy sıklet olmasa da türünün en hafifleri arasında yer alıyor. 1.99 kg/HP gibi çok etkileyici bir ağırlık/güç oranı sunan rüya otomobilinin bu özelliğinde hem şasinin karbon-fiber kompoziti, hem de karoserin karbon-fiberden üretilmiş olması önemli bir rol oynuyor. 3 adet üretilecek olan Veneno Coupe için vergiler hariç 3 milyon Euro'luk bir fiyat etiketi belirleyen Lamborghini, üstsüz Veneno içinse tarifeyi yüzde 10 arttırmış. Vergiler hariç 3.3 milyon Euro'dan satılacak olan Lamborghini Veneno Roadster'ın planlanan üretim adediyse dokuz.
Yazı: Eray Özgür

Bu bir spoylerse diğerleri ne? Keskin ve cüretkar çizgilerle birlikte Veneno Roadster gerçek bir fantezi ürünü.


Karbon-fiber, kendine iç mekanda da yer bulurken, yarış tipi koltuklarda da hafiflik ön planda tutulmuş.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.